Κυριάκος Μητσοτάκης: Θα είμαι όσο δίκαιος μου επιτρέπουν οι περιστάσεις (για τις απολύσεις)…

(Photo Eurokinissi)

Την ατζέντα της πολιτικής που σκοπεύει να εφαρμόσει στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, στο πλαίσιο της δέσμευσης της κυβέρνησης έναντι των δανειστών για κινητικότητα και απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων, παρουσίασε ο Κυριάκος Μητσοτάκης με συνέντευξή του στην εκπομπή “Κοινωνία Ώρα MEGA”, με τον Γιώργο Οικονομέα και τον Δημήτρη Καμπουράκη.

Ο Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης εμφανίστηκε αποφασισμένος να βάλει την υπογραφή του κάτω από χιλιάδες απολύσεις προσωπικού στο δημόσιο, τράβηξε διαχωριστική γραμμή για την αξιολόγηση, σύμφωνα με το αν

κάποιος έχει προσληφθεί μέσω ΑΣΕΠ ή όχι, άφησε αιχμές κατά του προκατόχου του Αντώνη Μανιτάκη, και προέτρεψε το σημερινό πολιτικό σύστημα να γκρεμίσει το πελατειακό κράτος που επί δεκαετίες έχτισε.

“Να έχουμε το θάρρος να ξηλώσουμε το πελατειακό κράτος, στην οικοδόμηση του οποίου και εμείς είχαμε συμμετοχή.

Έχω εργαστεί πολύ για να χτίσω το βιογραφικό μου. Δεν μου το χάρισε κανείς. Αν δεν ήμουν πολιτικός, θα έβρισκα δουλειά.

Το πελατειακό κράτος που χτίσαμε είναι ο βασικός λόγος για τον οποίο χρεοκοπήσαμε.

Δεν μπορώ να ζητάω από τα άλλα υπουργεία να προχωρήσουν σε κινητικότητα, χωρίς να έχω ξεκινήσει από το δικό μου υπουργείο.

Προσπαθώ να είμαι όσο πιο δίκαιος μου επιτρέπουν οι περιστάσεις να είμαι.

Το βασικότερο κριτήριο για την αξιολόγηση όσων θα είναι στην κινητικότητα, θα πρέπει να είναι ο τρόπος πρόσληψης (ΑΣΕΠ).

Από τη στιγμή που θα μπαίνει κάποιος σε κινητικότητα, ή θα αποδέχεται τη θέση που θα του προτείνεται, ή θα φεύγει.

Όταν ανέλαβα το υπουργείο, δεν υπήρχε ούτε ένα όνομα υπαλλήλου που θα έμπαινε σε κινητικότητα.

Δεν θα εξασφαλίζαμε συμφωνία στο Eurogroup, αν δεν είχαμε καταλήξει σε συμφωνία για το δημόσιο.

Η δέσμεση ήταν 12.500 δημόσιοι υπάλληλοι σε κινητικότητα, +2.000 απολύσεις, μέσα στον Ιούλιο.Οι απολύσεις προέκυψαν από ΕΡΤ.

Αν η αναδιάρθρωση του κράτους είχε προχωρήσει από το 2010 και το πρώτο Μνημόνιο, δεν θα είχαμε τόσους ανέργους”, ήταν μερικές από τις πιο χαρακτηριστικές αποστροφές του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Keywords
Τυχαία Θέματα