Κυριάκος: Οι κυβερνήσεις δεν πέφτουν από τον ουρανό

Για εκείνους που θέλουν να βάλουν… τρικλοποδιά στο πολιτικό μέλλον του, είναι o Υπουργός των απολύσεων, εκείνος που ανέλαβε να “ξεφουσκώσει” το δημόσιο, οδηγώντας στην ανεργία χιλιάδες Ελλήνων.

Για όσους μπορούν να δουν… λίγο πιο μακριά, ο Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης επιχειρεί να αλλάξει τις δομές και τη νοοτροπία μιας μάλλον αρτηριοσκληρωτικής δημόσιας διοίκησης, χωρίς τον ουσιαστικό εκσυγχρονισμό της οποίας η χώρα δεν έχει μέλλον.

Γιος ενός πρώην πρωθυπουργού και αδελφός μιας… παρ’ ολίγον, αν η Ντόρα Μπακογιάννη

είχε κερδίσει στις 29 Νοεμβρίου του 2009 τη μάχη διαδοχής του Κώστα Καραμανλή απέναντι στον Αντώνη Σαμαρά, ο Κυριάκος Μητσοτάκης οικοδομεί με προσεκτικές κινήσεις το δικό του πολιτικό μέλλον.

Γι’ αυτό και έχει σημασία η βαθιά πολιτική αποστροφή του, στο πλαίσιο συνέντευξης την οποία παραχώρησε στον “Τύπο της Κυριακής”, για τις εξελίξεις που τρέχουν, και εκείνες που.. έρχονται.

“Οι κυβερνήσεις δεν πέφτουν από τον ουρανό, τις ψηφίζει ο λαός και τις στηρίζει με την πλειοψηφία της η Βουλή. Το μοντέλο των κυβερνήσεων συνεργασίας έχει εφαρμοστεί σε πολλές χώρες στο εξωτερικό. Στην Ελλάδα δοκιμάζεται για πρώτη φορά πραγματικά, και είναι λογικό και αναμενόμενο να προκαλεί τριγμούς.

Η γρήγορη και ασφαλής έξοδος από την κρίση είναι απόλυτη προτεραιότητα της κυβέρνησης. Όταν πιλοτάρεις ένα αεροπλάνο που κινδυνεύει να πέσει, πρώτα φροντίζεις να το προσγειώσεις με ασφάλεια, και έπειτα να αναζητήσεις τα αίτια για τη βλάβη που υπέστη”, τονίζει χαρακτηριστικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης για την κυβέρνηση Μεγάλου Συνασπισμού της Νέας Δημοκρατίας με το ΠΑΣΟΚ.

Keywords
Τυχαία Θέματα