Κτίριο “Μπιλ Κλίντον” στην Ουάσινγκτον. Επιτέλους…

Twitter @EmOikonomidis

Οι δημοσκοπήσεις που διενεργούνται τα τελευταία χρόνια στις ΗΠΑ επιβεβαιώνουν… μονότονα το συμπέρασμα ότι ο Πρόεδρος του “μεσαίου χώρου”, εκείνος που στηρίχτηκε σην Θεωρία της Τριγωνοποίησης για να παραμένει οκτώ χρόνια στον Λευκό Οίκο, μετά από 12 χρόνια απόλυτης πολιτικής ηγεμονίας των Ρεπουμπλικανών, κατάφερε το… περίπου αδιανόητο, να ξεπεράσει σε δημοφιλία κι αυτόν ακόμη τον Τζον Φιτζέραλντ Κένεντι.

Ο Μπιλ Κλίντον,

που με τις εμφανίσεις του στην τελευταία προεκλογική περίοδο, και κυρίως με την ιστορική ομιλία του στο Συνέδριο του Δημοκρατικού Κόμματος συνέβαλε περισσότερο και από τον… Ντέιβιντ Άξελροντ στην επικράτηση του Μπαράκ Ομπάμα έναντι του Κυβερνήτη Μιτ Ρόμνεϊ, παραμένει icon για την αμερικανική κοινωνία.

Καμία έκπληξη λοιπόν για το γεγονός ότι, μάλλον καθυστερημένα, το αμερικανικό έθνος αποφάσισε να δώσει το όνομά του σε κτίριο στην Ουάσινγκτον, πολύ κοντά στον Λευκό Οίκο, εκεί δηλαδή όπου το πνεύμα του… σεργανίζει ακόμη, στις καλύτερες στιγμές της διακυβέρνησης Ομπάμα, και ενόψει μιας θητείας της Χίλαρι Κλίντον, εφόσον αποφασίσει το 2016 να είναι υποψήφια για να… τελειώσει τη δουλειά που άφησε στη μέση το 2008.

Το κτίριο που επελέγη είναι η Υπηρεσία Περιβαλλοντικής Προστασίας, και βρίσκεται δίπλα στο κτίριο που πήρε το όνομα του Ρόναλντ Ρίγκαν. Δηλαδή, του δημοφιλέστερου Προέδρου που ανέδειξε το Ρεπουμπλικανικό Κόμμα, του ανθρώπου που κατάφερε να κερδίσει τον Ψυχρό Πόλεμο για την… από εκεί πλευρά του Ατλαντικού.

Keywords
Τυχαία Θέματα