Κουβέλης: Έρχεται νέο “κούρεμα” του ελληνικού χρέους‏

Ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς Φώτης Κουβέλης, θεωρεί πιθανή τη νέα διαγραφή χρέους για την Ελλάδα, λαμβάνοντας μάλιστα υπόψη και τις γερμανικές εκλογές, ενώ ταυτόχρονα απορρίπτει περαιτέρω περικοπές σε μισθούς και συντάξεις.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο

Αυστριακό Πρακτορείο Ειδήσεων (ΑΡΑ) , ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς, ανέφερε ότι το ελληνικό κράτος χρειάζεται την υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την εφαρμογή αναπτυξιακών προγραμμάτων και επενδυτικών πρωτοβουλιών, ενώ οι ξένες επενδύσεις που έχουν προχωρήσει εν μέρει, αποτελούν σημαντική προϋπόθεση για την οικονομική ανάκαμψη και τη δημιουργία θέσεων εργασίας στη χώρα που αντιμετωπίζει κρίση.

Μάλιστα ο κ. Κουβέλης επαινεί την πρόσφατα συμφωνηθείσα συνεργασία με την αμερικανική εταιρεία HP, την κινεζική Cosco και τους Ελληνικούς Σιδηροδρόμους ΤΡΑΙΝΟΣΕ.

Ό ίδιος, όπως αναφέρει στην συνέντευξη του, δεν θεωρεί εύκολο να ειπωθεί από πότε θα μπορεί να θεωρείται πως έχει εξομαλυνθεί η κατάσταση στην Ελλάδα, ωστόσο πιστεύει ότι τα πρώτα σημάδια για ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας θα υπάρξουν προς το τέλος του χρόνου.

Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, θεωρεί απίθανη την πολιτική υποστήριξη περαιτέρω μέτρων σταθεροποίησης από μέρους της ελληνικής αντιπολίτευσης, μάλιστα αναφερόμενος στον πρόσφατο σχηματισμό «κοινού πολιτικού μετώπου» του ΣΥΡΙΖΑ με τους Ανεξάρτητους Έλληνες, τονίζει ότι θα είναι αδύνατο να γίνουν εποικοδομητικές συνεννοήσεις με την αξιωματική αντιπολίτευση.

Keywords
Τυχαία Θέματα