Κουτσούμπας: Δημόσια περιουσία το Ελληνικό

Συνάντηση με τον υπουργό Πολιτισμού είχε σήμερα ο γ.γ. της Κ.Ε. του ΚΚΕ, μετά από αίτημα του κόμματος. Κατά τη συνάντηση ο κ. Κουτσούμπας εξέφρασε την ανησυχία και την αντίθεση του κόμματός του «στην επιχειρούμενη απόπειρα ιδιωτικοποίησης του Ελληνικού» αλλά και την κατάργηση της ενιαίας τιμής στο βιβλίο.

«Τονίσαμε ότι δεν πρέπει να γίνει καμιά μετεγκατάσταση όπως επιχειρείται απ’ ό,τι πληροφορηθήκαμε, γεγονός που απ’ ό,τι μας είπε και ο κ. υπουργός τον βρίσκει σύμφωνο» δήλωσε ο κ. Κουτσούμπας,

σχετικά με το Αθλητικό Κέντρο του Αγίου Κοσμά, ενώ συνολικά «ο χώρος του Ελληνικού (πρώην αεροδρόμιο, πρώην αμερικανική βάση και παραλία) πρέπει να είναι δημόσια περιουσία» είπε ο ίδιος.

Ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ εξέφρασε επίσης την αντίθεση του κόμματος στην κατάργηση του ν. 2557/1997 με τον οποίο κατοχυρώνεται η ενιαία τιμή στο βιβλίο. «Σ’ αυτή την κατεύθυνση θα παλέψουμε, να μην περάσει αυτό, γιατί θα είναι μεγάλο πλήγμα για το ποιοτικό βιβλίο. Θα ανοίξει το δρόμο στη μονοπώληση του βιβλίου, θα γεμίσει η Ελλάδα και τα σούπερ μάρκετ με best sellers κ.λπ.» δήλωσε ο κ. Κουτσούμπας.

«Μετά την κατάργηση του ΕΚΕΒΙ θα πρέπει να λειτουργήσει το βιβλίο net ή η καταγραφή των βιβλίων που έχει καθυστερήσει, ή που έχει σταματήσει απ’ ό,τι ενημερωθήκαμε από την Ένωση Ελληνικού Βιβλίου και από βιβλιοπώλες από τις 6/2/2014» προσέθεσε ο γ.γ. του ΚΚΕ.

Keywords
Τυχαία Θέματα