Κονδύλι 55,7 εκατ. ευρώ για έργα σε υποδομές φυσικού αερίου

Εγκρίθηκαν οι επιχορηγήσεις του Διαχειριστή Εθνικού Συστήματος Φυσικού Αερίου, από το υπουργείο Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων.

Αυτές οι επιχορηγήσεις αφορούν τέσσερα μεγάλα επενδυτικά έργα τα οποία είναι ο σταθμός συμπίεσης φυσικού αερίου στη Νέα Μεσημβρία, ο αγωγός φυσικού αερίου υψηλής συμπίεσης προς Αλιβέρι, ο σταθμός συμπαραγωγής ηλεκτρισμού- θερμότητας στην Ρεβυθούσα και τέλος ο αγωγός φυσικού αερίου υψηλής πίεσης Άγιοι Θεόδωροι-Μεγαλόπολη.

Την δέσμευση κονδυλίου ύψους 55.686.851,57

ευρώ από την Τράπεζα της Ελλάδος ζήτησε με έγγραφο της η γενική γραμματεία Επενδύσεων και Ανάπτυξης. Αυτό το ποσό αποτελεί το μερίδιο της κοινοτικής συμμετοχής για τα έργα αυτά που είτε βρίσκονται σε φάση κατασκευής, είτε έχουν ήδη ολοκληρωθεί με κεφάλαια του ΔΕΣΦΑ.

Για τον υπό κατασκευή αγωγό φυσικού αερίου υψηλής συμπίεσης Άγιοι Θεόδωροι-Μεγαλόπολη, εγκρίθηκε ποσό κατανομής 7.349.404,04 ευρώ, το ποσό που εγκρίθηκε για τον σταθμό συμπαραγωγής ηλεκτρισμού-θερμότητας στη Ρεβυθούσα είναι 3.494.894,67 ευρώ, το ποσό 23.449.169,67 ευρώ εγκρίθηκε για τον αγωγό φυσικού αερίου υψηλής συμπίεσης προς Αλιβέρι και το ποσό 21.393.383,19 ευρώ εγκρίθηκε για τον σταθμό συμπίεσης φυσικού αερίου στη Νέα Μεσημβρία Θεσσαλονίκης.

Keywords
Τυχαία Θέματα