Κι όμως, ο “αυτοκράτορας” είναι ακόμη εδώ

Ο «αυτοκράτορας» του ελληνικού μπάσκετ δεν θα μπορούσε, από τη μια στιγμή στην άλλη, να «τελειώσει» έτσι απλά. Ο Παναθηναϊκός ήταν καλύτερος στο μεγαλύτερο κομμάτι του τελικού του Κυπέλλου Ελλάδας. Είχε από την αρχή το πάνω χέρι και δεν έχασε το προβάδισμα παρά μόνο σε μια, δυο φάσεις. 6 μέρες μετά την 2η ήττα στο ΣΕΦ για το πρωτάθλημα, επικράτησε 81-78 του αιώνιου αντιπάλου

και κατέκτησε τον πρώτο τίτλο για το 2013.

Ο Ρόκο Ούκιτς αυτή τη φορά έδειξε τις πλούσιες πτυχές του ταλέντου του. Ο Κροάτης ήταν ο MVP του αγώνα και φάνηκε καθαρά πως ο Πεδουλάκης επένδυσε πάνω στον έμπειρο γκαρντ παρά το γεγονός ότι στον αγώνα του Φαλήρου τον είχε απογοητεύσει. Ο Δημήτρης Διαμαντίδης, πρώτος σκόρερ του παιχνιδιού, αυτή τη φορά είχε συμπαραστάτη. Λάσμε, Γκίστ και Καπόνο έδωσαν βοήθειες ενώ στα χαμηλά πάλι έμειναν Ματσιούλις και Μπράμος. Σχορτσιανίτης και Τσαρτσαρής δεν έπιασαν την αναμενόμενη απόδοση αλλά έδωσαν λύσεις. Το τριφύλλι θα μπορούσε να εξασφαλίσει το ροζ φύλλο πολύ νωρίτερα αφού απέκτησε σημαντικό προβάδισμα σε πολλά σημεία του ματς. Στις στιγμές πίεσης τα τραβηγμένα σουτ αυτή τη φορά είχαν πράσινη απόχρωση. Το σημαντικό για τους Κυπελλούχους είναι ότι βρήκαν την ψυχολογία που τους έλειπε και τώρα μπορούν να κοιτούν από άλλο πρίσμα το μέλλον. Όσοι τους θεωρούσαν ξεγραμμένους καλό είναι να αναθεωρήσουν.

Ο Ολυμπιακός «κατέβηκε» με το μυαλό στο προηγούμενο παιχνίδι. Δείγμα αλαζονείας; Δείγμα «σνομπαρίσματος»; Σημασία έχει πως άργησε να βρει ρυθμό. Στις αρχές του β΄ ημιχρόνου προσπάθησε να πλησιάσει και τα κατάφερε. Αλλά με μοναδικά όπλα τον Λο και τον Άντιτς δεν μπορούσε να περιμένει πολλά. Ακόμη και ο Σπανούλης, παρότι σκόραρε αρκετά, δεν είχε την καλή πάσα και τη γρήγορη σκέψη όπως σε άλλα παιχνίδια. Πρίντεζης, Παπανικολάου, Σερμαντίνι και Περπέρογλου ήταν άφαντοι ενώ Σλούκας και Χάινς πήραν πρωτοβουλίες και στήριξαν στο σκοράρισμα την ομάδα. Ωστόσο ο Μπαρτζώκας δεν είδε να του βγαίνουν τα συστήματα. Οι ερυθρόλευκοι στην τελική τους αντεπίθεση έτρεξαν, πίεσαν ψηλά αλλά δεν κατάφεραν να στεφθούν νικητές. Ο αρχηγός του θέλησε να το πάρει «πάνω» του αλλά δεν του «βγήκε», με δύο χαμένες προσπάθειες σε σουτ 3 πόντων.

Στην σειρά των τελικών για το πρωτάθλημα, ο Ολυμπιακός έχει το αβαντάζ έδρας. Εκεί θα έχει και τον πρώτο λόγο. Γνωρίζει όμως, πλέον, πως ο Παναθηναϊκός «τον έχει»… και αν βρεθεί σε μια ανάλογη βραδιά τότε θα έχει και ανάλογο αποτέλεσμα.

Υ.Γ.: Συγχαρητήρια και πάλι τα κατάφεραν. ΕΟΚ, Αστυνομία και φυσικά οι δύο ΚΑΕ. Μια άκαιρη διοργάνωση ενός τελικού που όλοι γνωρίζουν και περιμένουν την έκρηξη και το “μπαμ”. Μια προκλητική αδιαφορία και ασυλία σε κάθε «άσχετο», αλήτη που προκαλούσε ενώ οι αστυνομικοί απλά του έριχναν καμιά κλωτσιά. Κύριοι υπεύθυνοι οι δύο ΚΑΕ με την διακίνηση των εισιτηρίων τους. Να τα χαίρονται τα «μπουμπούκια» τους! Στα πέταλα αλλά και στις θέσεις VIP.

Keywords
Τυχαία Θέματα