(Κι όμως…) 2η δημοφιλέστερη στη Γερμανία η Μέρκελ

Για πρώτη φορά τα τελευταία δυο χρόνια, σε δημοσκόπηση της “Infatrest”, η Γερμανίδα Καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ δεν είναι η δημοφιλέστερη πολιτικός στη χώρα της.

Φυσικά, η ισχυρότερη πολιτικός της Ευρώπης δεν άρχισε ξαφνικά να χάνει την εμπιστοσύνη των πολιτών της γερμανικής κοινωνίας, που της έδωσαν αέρα ηγεμονίας… Αντενάουερ στις βουλευτικές εκλογές

του Σεπτεμβρίου 2013. Κέρδισε μάλιστα 1% σε σχέση με την προηγούμενη δημοσκόπηση, και βρίσκεται πλέον στο 69% από 68%.

Εκείνος ωστόσο που την προσπέρασε είναι ο Υπουργός Εξωτερικών της κυβέρνησης του Μεγάλου Συνασπισμού, Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάγερ, που είδε τη δημοφιλία του να εκτοξεύεται κατά 17%, και να φτάνει από το 53% στο 70%.

Ο Γερμανός Υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε βρίσκεται στο 68%, μόλις μια μονάδα πίσω από την Άνγκελα Μέρκελ, και έχοντας κερδίσει 2% σε σχέση με την προηγούμενη δημοσκόπηση, ενώ στην τέταρτη θέση ο Τόμας ντε Μεζίερ με 49% και ο Ζίγκμαρ Γκάμπριελ, με το ίδιο ακριβώς ποσοστό.

Έκπληξη αποτελεί το υψηλό ποσοστό αποδοχής του Αριστερού Γκρεγκόρ Γκίζι, στο 47%, ενώ η Ούρσουλα φον ντερ Λέιεν, η οποία προαλείφεται, όπως και ο Τόμας ντε Μεζίερ για διάδοχος της Άνγκελα μέρκελ, κινείται μάλλον χαμηλά στο 43%, έχοντας χάσει 6% σε σχέση με την προηγούμενη δημοσκόπηση.

Keywords
Τυχαία Θέματα