ΣΥΡΙΖΑ: Ποινικές ευθύνες σε Παπακωνσταντίνου, Βενιζέλο

Κατατέθηκε στη Βουλή το απόγευμα της Δευτέρας (7/1) η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για τη σύσταση Προανακριτικής Επιτροπής για τη λίστα Λαγκάρντ.

Για τον Γιώργο Παπακωνσταντίνου αναφέρεται ότι ζητείται η διερεύνηση τυχόν τέλεσης τεσσάρων αδικημάτων: Της παράβασης καθήκοντος, της απιστίας περί την υπηρεσία, της υπεξαγωγής εγγράφου και της πλαστογραφίας.

Οπως αναμενόταν

ζητείται και η διερεύνηση τυχόν τέλεσης των παραπάνω αδικημάτων, πλην του αδικήματος της πλαστογραφίας, για τον Ευάγγελο Βενιζέλο.

Στην πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ γίνεται αναλυτική αναφορά στο ζήτημα της παραγραφής των αδικημάτων, καθώς όπως επισημαίνεται η κοινοβουλευτική περίοδος της διάρκειας δύο ημερών της Βουλής δεν αποτελεί τακτική Σύνοδο και δεν υπολογίζεται στην προσθεσμία του άρθρου 86. Άρα, κατά τον ΣΥΡΙΖΑ, δεν υπάρχει θέμα παραγραφής των αδικημάτων.

Στην πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ υπάρχει και το όνομα του Γιώργου Παπανδρέου, για τον οποίο αναφέρεται πως έχει βαρύτατες πολιτικές ευθύνες, αλλά για την ώρα δεν ζητάει να ελεγχθεί για ποινικά αδικήματα.

Η συζήτηση και η ψηφοφορία θα ξεκινήσει στο Κοινοβούλιο στις 14 ή 15 Ιανουαρίου, όπως εξήγησε νωρίτερα ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης σε ενημέρωση για τη διαδικασία που θα ακολουθηθεί.

Keywords
Τυχαία Θέματα