Κατάσκοπος της Κίνας συνελήφθη στον Καναδά

Η καναδική αστυνομία συνέλαβε έναν άνδρα στο Τορόντο τον οποίο θεωρεί ύποπτο ότι επιδίωκε να δώσει πληροφορίες για την καναδική ναυπηγική βιομηχανία στην Κίνα, δήλωσαν σήμερα αξιωματούχοι ασφαλείας.

Η Τζένιφερ Στράτσαν, επικεφαλής επιθεωρήτρια της βασιλικής καναδικής έφιππης αστυνομίας, δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου πως η αστυνομία ενημερώθηκε για πρώτη φορά για τους ισχυρισμούς που περιβάλλουν τον 53χρονο Κινγκ Κουέντιν Χουάνγκ, που είναι καναδός πολίτης, την Πέμπτη και τον συνέλαβε το Σάββατο (χθες).

“Σε αυτές τις υποθέσεις

το μοίρασμα των πληροφοριών μπορεί να δώσει σε μια ξένη οντότητα ένα τακτικό, στρατιωτικό ή ανταγωνιστικό πλεονέκτημα γνωρίζοντας τις προδιαγραφές των σκαφών που είναι υπεύθυνα για την υπεράσπιση των χωρικών υδάτων και της κυριαρχίας του Καναδά”, είπε.

Η ασυνήθιστη συνέντευξη Τύπου που δόθηκε το σαββατοκύριακο περιελάμβανε αξιωματούχους από πολλές υπηρεσίες ασφαλείας, ανάμεσά τους αρκετές αστυνομικές υπηρεσίες, υπηρεσίες συνόρων και τη μυστική κατασκοπευτική υπηρεσία, την Υπηρεσία Πληροφοριών Καναδικής Ασφαλείας.

Keywords
Τυχαία Θέματα