Καταργούνται τα στρατόπεδα καταναγκαστικής εργασίας στην Κίνα

Σύμφωνα με τα κινέζικα μέσα ενημέρωσης, ο επικεφαλής της εσωτερικής ασφάλειας της χώρας δήλωσε ότι η Κίνα θα καταργήσει το σύστημα των στρατοπέδων καταναγκαστικής εργασίας.

Αυτή η κίνηση αποτελεί το πρώτο βήμα της εκπλήρωσης των υποχρεώσεων για μεταρρυθμίσεις που διατυπώθηκαν από τον Σι Τζινπίνγκ, τον αρχηγό του Κινέζικου Κουμμουνιστικού Κόμματος.

Το διαβόητο σύστημα της «αναμόρφωσης μέσω της εργασίας» ισχύει από το 1950 και έδινε το δικαίωμα στην αστυνομία καθώς και σε άλλες υπηρεσίες να κρατούν ανθρώπους μέχρι τέσσερα χρόνια χωρίς να τους απαγγείλουν κατηγορίες.

Το

κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο CCTV ανέφερε στον ιστότοπο του: «Η χρησιμοποίηση του συστήματος αναμόρφωσης μέσω της εργασίας θα καταργηθεί φέτος, μετά την έγκριση από τη Διαρκή Επιτροπή του Εθνικού Λαϊκού Συνεδρίου», επικαλούμενο τον νέοδιορισθέντα επικεφαλής της Επιτροπής Πολιτικών και Νομικών Υποθέσεων Μενγκ Τζιανζού.

Παράλληλα ο ιστότοπος του έγκυρου ειδησεογραφικού περιοδικού Caixin μετέδωσε επίσης τα σχόλια του Μενγκ, τα οποία έγιναν στη διάρκεια συνεδρίασης της επιτροπής.

Ωστόσο το υπουργείο Δικαιοσύνης δεν απάντησε άμεσα σε ερωτήσεις που του έγιναν από το πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς.

Keywords
Τυχαία Θέματα