“Βόμβα” Σόιμπλε για τη δόση στην Ελλάδα!

Με νέα του παρέμβαση ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, τόνισε πως η Ελλάδα δεν έχει ακόμη φέρει σε πέρας όλες τις προαπαιτούμενες δεσμεύσεις, ώστε να πάρει και τη δόση από το Euro Working Group

που θα συνεδριάσει την Τετάρτη (24/6).

Ο κ. Σόιμπλε σε δηλώσεις του που δημοσιεύει το Bloomberg έκανε λόγο για καθυστερήσεις σε 5 από τις 22 δεσμεύσεις που έχει αναλάβει η χώρα μας και έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου, σχετικά με την εκταμίευση της δόσης.

Παράλληλα, έκανε παρατηρήσεις στην τρόικα, για σαφείς καθυστερήσεις στις εκθέσεις της.

Αναφερόμενος στην αυριανή συνεδρίαση του EuroWorking Group ο κ. Σόιμπλε είπε ότι αντικείμενο θα είναι η πρόοδος του ελληνικού προγράμματος, η οποία και θα καθορίσει την στάση των εταίρων ως προς την εκταμίευση ή μη της δόσης.

Εξάλλου όπως είπε η γερμανική Βουλή θα περιμένει την ελληνική κυβέρνηση για να εγκρίνει την εκταμίευση της δόσης των 2,5 δισ. ευρώ έως και τις 29 Ιουλίου.

Λίγο αργότερα, πάντως, το ΥΠΟΙΚ απάντησε στον κ. Σόιμπλε υπογραμμίζοντας πως με το νομοσχέδιο που κατατέθηκε σήμερα στη Βουλή για τον Κώδικα Φορολογικής Διαδικασίας υλοποιούνται και τα 22 προαπαιτούμενα για την εκταμίευση της δόσης.

Keywords
Τυχαία Θέματα