Ημερίδα για το παιδί και τα τροχαία ατυχήματα

Είναι πολύ θλιβερά τα αριθμητικά στοιχεία που έρχονται στο φως της δημοσιότητας, συμφώνα με τα οποία οι θάνατοι στην Ελλάδα από τα τροχαία ατυχήματα είναι σχεδόν δύο φορές πιο συχνοί  από ότι παγκοσμίως!

Στην χώρα μας κατά μέσο όρο το χρόνο έχουμε 2.000 θανάτους, 4.000 βαριά και 30.000 ελαφρά τραυματισμένους ανθρώπους, καθώς το στοιχείο που συγκλονίζει περισσότερο είναι ότι το 1/3 από τους νεκρούς και τους τραυματίες είναι παιδιά.

Για αυτό τον λόγο, με αφορμή

την  Παγκόσμια Ημέρα  Παιδιού, που γιορτάζεται σήμερα, και με στόχο την ευαισθητοποίηση των πολιτών στο θέμα της οδικής ασφάλειας, ειδικά στις περιπτώσεις που εμπλέκονται παιδιά, η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης , διοργανώνει ημερίδα με θέμα το Παιδί και τα Τροχαία Ατυχήματα.

Με ελεύθερη είσοδο για όλο τον κόσμο,  θα πραγματοποιηθεί η εκδήλωση την Κυριακή 16 Δεκεμβρίου, στην αίθουσα «Παύλος Ζάννας» του κινηματοθέατρου «Ολύμπιον» που βρίσκεται στην πλατεία Αριστοτέλους.

Συντονιστής της εκδήλωσης θα είναι κ. Μιχάλης Κεφαλογιάννης, Δημοσιογράφος του MEGA CHANNEL και παρουσιαστής της εκπομπής «Όλα για την Υγεία μου» και ομιλητές οι: Δημήτριος Αστερίου, Προϊστάμενος Τμήματος Τροχαίων Ατυχημάτων (Α’ Τμήμα Τροχαίας Θεσσαλονίκης), Κυριακή Πασχαλίδου, Υπεύθυνη Παραρτήματος Β. Ελλάδος του Πανελληνίου Συλλόγου Πρόληψης και Συμπαράστασης Ανήλικων Θυμάτων Τροχαίων Ατυχημάτων, Άρης Σταθάκης, Δημοσιογράφος, Παύλος Νεράντζης, Δημοσιογράφος και Παραγωγός Ντοκιμαντέρ, Ευρυπίδης Πραντσούδης, Παιδοχειρουργός, Διευθ. Παιδ. Τμήματος ΙΑΣΩ Θεσσαλίας και Γεώργιος Τσιτσιλέγκας, Εκπαιδευτής PreHospital Trauma Life Support (PHTLS).

Keywords
Τυχαία Θέματα