Η τέχνη μέσα από την εγκατάλειψη…

Ένα νεκροταφείο πλοίων στα Staten Islands της Νέας Υόρκης, η πόλη φάντασμα Bhangarh στην Ινδία, ένα βαγόνι τρένου που έχει εγκαταληφθεί,  ακόμα  και η  ΄΄δική΄΄  μας  ΧΡΩΠΕΙ στο Νέο Φάληρο.

Πόσο τρομακτικό μα ταυτόχρονα πόσο γοητευτικό  μπορεί να είναι ένα μέρος που έχει εγκαταληφθεί; Αυτά τα τόσο ανατριχιαστικά και σκοτεινά  μέρη γίνονται πηγή έμπνευσης για κάθε μορφής καλλιτέχνη,  ιδιαιτέρως της  νέας γενιάς. Τα χρώματα, οι μυρωδιές  και η απόκοσμη σιωπή είναι ότι έχει απομείνει από αυτά που κάποτε μπορεί να έσφυζαν από ζωή και ανθρώπους… ποιός ξέρει; Η μοναδική τέχνη της  φωτογραφίας

έχει βεβαίως την τιμητική της  καθώς νέοι δημιουργικοί φωτογράφοι εκθέτουν  τα σκοτεινά ΄΄μοντέλα ΄΄ τους  σε ειδικές ιστοσελίδες αυτής της θεματολογίας. Η  επισκεψιμότητά τους εντυπωσιακή!

Μια νέα μόδα αυτοέκφρασης που θέλει να περάσει το δικό της μήνυμα σε ιδιαιτέρως δύσκολους καιρούς ανά τον κόσμο. Που θέλει όχι απλά να μας εντυπωσιάσει αλλά και να μας προβληματίσει,  να μας κάνει να εκτιμήσουμε  το παλιό,  το μόνο, αυτό που έχει εγκαταληφθεί, και μέσα από αυτό να δούμε και να απαθανατίσουμε  έναν πιο φωτεινό προορισμό.

Keywords
Τυχαία Θέματα