Η συνταγή του Νοστράδαμου για… ζελέ κεράσι!

Οι καταστροφικές προβλέψεις του Νοστράδαμου μπορεί να έπεσαν έξω, αλλά δεν ήταν τυχαία διάσημος, εκτός από τους ισχυρισμούς του και τις ικανότητες του ως «μάντης» ο διάσημος Γάλλος φαρμακοποιός και αστρολόγος κατείχε και άλλη μια δεξιότητα: το μαγείρεμα!

Το πρώτο βιβλίο του που δημοσιεύτηκε δεν περιείχε προβλέψεις αλλά… συνταγές. Ο τίτλος του βιβλίου είναι : «Άριστα & Χρήσιμα» και αφορά όλους όσους θέλουν να έχουν την απαραίτητη γνώση σε εκλεκτές συνταγές από τον δάσκαλο Michel de Nostredame, Διδάκτωρ της Ιατρικής στην πόλη του Salon de Craux en Provence.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα

Guardian, μερικά από τα περιεχόμενα του εγχειριδίου αυτού, αναφέρονται στο πώς να διατηρήσει κάποιος τις ζαχαρωτές φλούδες πορτοκαλιού και αχλαδιού. Ενώ μέσα στο βιβλίο υπάρχουν και άλλα πιο πρακτικά κεφάλαια που αναφέρονται στο πως θεραπεύεται η πανούκλα ή πώς να κάνεις τα μαλλιά σου ξανθά.

Αν ψάχνεται να πάρετε μία γεύση από την ιατρική του Νοστράδαμου, θα πρέπει να έχετε κάποια λίγο πιο παράλογα συστατικά. Για παράδειγμα αν θέλετε να φτιάξετε «το φίλτρο της αγάπης» που ακούγετε ωραίο θα πρέπει να έχετε «αίμα από επτά αρσενικά σπουργίτια και τα χέρια από ένα χταπόδι»!

Μια συνταγή του μάντη που είναι και πιο εφικτή είναι αυτή για το ζελέ κεράσι, καθώς το βιβλίο του Νοστράδαμου περιέχει δύο συνταγές. Ωστόσο για να γίνει το ζελέ καθαρό, κατακόκκινο και να έχει άριστη γεύση πρέπει τα κεράσια να είναι μεγάλα και να διατηρηθούν καλά χωρίς να προσθέσετε τίποτα άλλο μόνο όσα αναφέρει η συνταγή δηλαδή 1 κιλό ζάχαρη και 4 κιλά κεράσια.

Keywords
Τυχαία Θέματα