Η Σάρα Πέιλιν θα παρουσιάσει… reality show

Twitter@EmOikonomidis

Πριν από περίπου πέντε χρόνια, τα πιο φωτεινά μυαλά των Ρεπουμπλικανών είχαν μια διαφορετική ιδέα, που ωστόσο αποδείχτηκε… καταστροφή, στην απέλπιδα προσπάθειά τους να καταστήσουν το ψηφοδέλτιο του Τζον ΜακΚέιν περισσότερο ελκυστικό, και να αποτρέψουν τη διαγραφόμενη ως βέβαιη, θυελλώδη είσοδο του Μπαράκ Ομπάμα στον Λευκό Οίκο.

Στις εκλογές που σηματοδότησαν τον επίλογο για την εποχή του τρόμου, όπως η Ιστορία θα καταγράψει τη διακυβέρνηση Μπους του νεώτερου, το Ρεπουμπλικανικό Κόμμα επέλεξε

απέναντι στον πρώτο Αφροαμερικανό υποψήφιο Πρόεδρο, την πρώτη γυναίκα υποψήφια Αντιπρόεδρο.

Η Κυβερνήτης της Αλάσκα Σάρα Πέιλιν κατάφερε να αιφνιδιάσει τα αμερικανικά ΜΜΕ καθώς και την κοινωνία, και τις πρώτες εβδομάδες της επιλογής να εμφανίζεται ως το “πίτμπουλ με κραγιόν”, που θα μπορούσε να αλλάξει τη ροή της Ιστορίας.

Όσο περισσότερο εμφανιζόταν δημοσίως ωστόσο, τόσο πιο πολύ αποκαλυπτόταν η… θανατηφόρα άγνοιά της για βασικά ζητήματα πολιτικής και διεθνών σχέσεων, με τους πολτικούς αναλυτές να εκτιμούν εκ των υστέρων ότι ενδεχομένως να έκανε μεγαλύτερο κακό παρά καλό στον Γερουσιαστή Τζον ΜακΚέιν.

Η Σάρα Πέιλιν φυσικά δεν πτοήθηκε. Και προσπάθησε έκτοτε να γίνει η “ιέρεια” του Tea Party, δηλαδή της πιο ακραίας έκφανσης του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος, χωρίς ωστόσο να καταφέρει να αλλάξει τις αρνητικές εντυπώσεις που προκάλεσε.

Το 2012, προτίμησε να κάνει χώρο για τον Μιτ Ρόμνεϊ, και δεν μπήκε καν στη διαδικασία να διεκδικήσει το χρίσμα των Ρεπουμπλικανών για τις προεδρικές εκλογές. Όσοι… θεωρούν ότι την καταλαβαίνουν, βάζουν στοίχημα ότι θα επιθυμούσε να το κάνει το 2016, τότε που θα τερματίζεται η θητεία του Μπαράκ Ομπάμα, και μετά από 8 χρόνια Δημοκρατικών, οι Ρεπουμπλικανοί θα φαντάζουν εκ των πραγμάτων περισσότερο ελκυστικοί στην αμερικανική κοινωνία. Έστω κι αν ξέρει ότι θα βρει απέναντί της, πιθανότατα, τη Χίλαρι Κλίντον.

Μέχρι τότε, φροντίζει να διατηρείται σε φόρμα, και να επιλέγει… διαφορετικές ενασχολήσεις. Μια τέτοια θα είναι η παρουσίαση ενός reality show για το “Sportsman Channel”, το οποίο θα περιλαμβάνει 12 επεισόδια, θα ξεκινήσει τον Απρίλιο του 2014, και θα παρουσιάζει τις αθλητικές επιδόσεις επωνύμων, καθώς και τη σχέση τους με τον αθλητισμό.

Τα νέα… κυκλοφόρησαν γρήγορα, και η Πέιλιν σχολιάζεται ήδη αρνητικά στις ΗΠΑ. Μια πραγματικότητα ωστόσο, που δεν είναι της είναι ξένη. Ίσως και να την επιδιώκει, τώρα που είναι περισσότερο έμπειρη, και μπορεί να χειρίζεται καλύτερα τη δημοσιότητα και τα ΜΜΕ. Έστω κι αν ο δρόμος για τον Λευκό Οίκο είναι μακρύς…

Keywords
Τυχαία Θέματα