Η Ρωσία “άδειασε” και πάλι τη Δύση για την αποχώρηση Άσαντ

Η Μόσχα στάθηκε και πάλι στο πλευρό του Μπασάρ αλ Άσαντ, έστω και όχι με τη θέρμη του παρελθόντος, με αφορμή το τελείγραφο της Δύσης προς τον Πρόεδρο της Συρίας, που θέτει ως προαπαιτούμενο για την έναρξη συνομιλιών για την εξεύρευση πολιτικής λύσης στο πρόβλημα της χώρας, την αποχώρησή του από την εξουσία.

Την προηγούμενη εβδομάδα, ο Μπασάρ αλ Άσαντ είχε εκφωνήσει βαρυσήμαντο διάγγελμα προς τον λαό της Συρίας, προτείνοντας Εθνικό Συνέδριο… εκτόνωσης της κρίσης, δημοψήφισμα

και νέο Σύνταγμα. Χωρίς ωστόσο να συνοδεύει τις προτάσεις του αυτές με δική του αποχώρηση από την εξουσία, κάτι που απαιτεί η Δύση.

Το υπουργείο Εξωτερικών της Ρωσίας λοιπόν, μετά τις συναντήσεις με εκπροσώπους των Ηνωμένων Πολιτειών και τον διαμεσολαβητή του ΟΗΕ Μπραχίμι, εξέδωσε ανακοίνωση, σύμφωνα με την οποία η Μόσχα επιμένει στις προηγούμενες απόψεις της, και επιθυμεί να δοθεί λύση στο πρόβλημα της Συρίας, χωρίς παρεμβάσεις από ξένες χώρες. Αφήνοντας τους πολίτες και τις πολιτικές δυνάμεις της Συρίας, να αποφασίσουν οι ίδιοι το μέλλον τους.

Ο Ρώσος Υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ άλλωστε, είχε δηλώσει πρόσφατα ότι ούτε η Μόσχα αλλά ούτε και κανείς άλλος μπορεί να ασκήσει πίεση στον Μπασάρ αλ Άσαντ, για να τον αναγκάσει να εγκαταλείψει την εξουσία.

Keywords
Τυχαία Θέματα