Η οικονομική κρίση θα περάσει. Η κρίση στα εθνικά θέματα;

Twitter: @andrianakos_ap

Η Κυβέρνηση διατείνεται ότι τα μνημόνια τελείωσαν. Η Αξιωματική Αντιπολίτευση αντίθετα υποστηρίζει ότι ακολουθεί τουλάχιστον ακόμα ένα.

Αυτό που σίγουρα συμβαίνει πάντως, είναι ότι ο κίνδυνος της επίσημης πτώχευσης (μιας και την ανεπίσημη την περάσαμε) έχει παρέλθει οριστικά και αρχίζει και αχνοφαίνεται φως στην άκρη του τούνελ. Άσχετα αν κάποιοι θέλουν να βλέπουν προεκλογικές παροχές, το κοινωνικό μέρισμα, η αλλαγή στις φορολογικές κλίμακες και μια σειρά άλλων μέτρων, δείχνουν ότι οι μνημονιακές υποχρεώσεις

δεν ήταν μονοσήμαντες. Ως χώρα, πετύχαμε τους στόχους μας και οι ξένοι εταίροι μας, ως είχαν υποχρέωση, δεν έφεραν αντίρρηση στην κοινωνική πολιτική της Κυβέρνησης. Ίσως, παρεμπιπτόντως, αυτή να είναι μια ακόμα απόδειξη του αν έγιναν ή όχι διαπραγματεύσεις από το Σαμαρά και την Κυβέρνησή του.

Σε κάθε περίπτωση, θες τώρα, θες σε λίγους μήνες, τα μνημόνια θα αποτελούν παρελθόν και μια δυσάρεστη ανάμνηση. Η προσαρμογή στα νέα δεδομένα ήταν δίχως άλλο βίαιη, αλλά πλέον – οι περισσότεροι τουλάχιστον – μάθαμε να ζούμε με τη φτώχεια μας και προσαρμοστήκαμε στα νέα δεδομένα. Αν η περιβόητη ανάπτυξη, έρθει για τα καλά, αν δημιουργηθούν θέσεις εργασίας, αν οι τράπεζες αρχίζουν να στηρίζουν ξανά τη μικρομεσαία επιχείρηση και σε συνδυασμό με τη βαριά μας βιομηχανία, τον τουρισμό, κινηθεί λίγο χρήμα στην αγορά, τότε η επόμενη μέρα στη χώρα μας, θα είναι με απόλυτη βεβαιότητα, πολύ πολύ καλύτερη.

Την ίδια ώρα λοιπόν που το δίπολο μνημόνιο – αντιμνημόνιο, φαίνεται να μην έχει πλέον λόγο ύπαρξης, μια νέα τεράστια συζήτηση έρχεται να πολώσει το πολιτικό κλίμα στη χώρα. Ακόμα δεν έχει αποκτήσει χαρακτήρα πατριώτες – αντιπατριώτες, αλλά μάλλον δεν αργεί πολύ ακόμα αυτή η ώρα. Τα εθνικά θέματα, πεδίο που θα έπρεπε να απουσιάζει από την όποια πολιτική αντιπαράθεση, γίνεται μείζον πολιτικό ζήτημα και ευκαιρία μικροκομματικής εκμετάλλευσης.

Από τη μία οι “ακροδεξιοί” Νεοδημοκράτες. Οι πάλαι ποτέ πατριώτες δεξιοί, “βαφτίστηκαν” εν μία νυκτί “ακροδεξιοί”. Το σφάλμα τους… Υποστηρίζουν τα αυτονόητα. Στη Θράκη υπάρχει μουσουλμανική (θρησκευτική) μειονότητα, τα Ίμια είναι Ελληνικό έδαφος, τα Σκόπια δεν μπορούν να αποκαλούνται “Μακεδονία”, οι Έλληνες της Βορείου Ηπείρου είναι εθνική μειονότητα, οι παρελάσεις πρέπει να είναι στρατιωτικές και όχι Gay Parade, στη Σμύρνη δεν υπήρξε “συνωστισμός” αλλά σφαγή, οι εικόνες δεν πρέπει να βγουν από τις τάξεις των σχολείων κ.π.α.

Από την άλλη έχουμε τους “προοδευτικούς”. Με τελευταίο παράδειγμα τον κ. Κούλογλου, ο οποίος άλλα λέει στο εξωτερικό και άλλα στο εσωτερικό (όπως μάλλον όλος ο ΣΥΡΙΖΑ) και είχε το θράσος να αποκαλέσει τα Σκόπια “Μακεδονία”, όπως άλλωστε και πριν λίγο καιρό η Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Γαϊτάνη, αλλά και ο”σύντροφός” του Νάσος Θεοδωρίδης. Δυστυχώς στην Αξιωματική Αντιπολίτευση οι “προοδευτικές” φωνές είναι πολλές και έχουν άποψη επί παντός του επιστητού…

Απαριθμούμε μερικές μόνο από τις επικίνδυνες για τα εθνικά μας θέματα, θέσεις στελεχών της Κουμουνδούρου:

- “οι Βορειοηπειρώτες ανήκουν στον Ελληνισμό της Διασποράς της Αλβανίας” – Ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ (Σεπτέμβριος 2013)
- “να χρησιμοποιείται η “μακεδονική γλώσσα” στα ελληνικά δικαστήρια” – Νάσος Θεοδωρίδης, στέλεχος ΣΥΡΙΖΑ (Φεβρουάριος 2013)

- “υπάρχει Μακεδονική (Σκοπιανή) μειονότητα στην Ελλάδα” – Χριστόπουλος Δημήτρης, Υποψήφιος Ευρωβουλευτής ΣΥΡΙΖΑ

- “Τα Σκόπια λέγονται Μακεδονία” – Ιωάννα Γαϊτάνη, Βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης ΣΥΡΙΖΑ (Δεκέμβριος 2012)
- “τα Ίμια λέγονται Καρντάκ” – Νάσος Θεοδωρίδης (και πάλι…)

- “δεν υπάρχουν εθνικά σύνορα” – Καραγιαννίδης, Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ (Απρίλιος 2013)
- “η μειονότητα στη Θράκη είναι ένα συμπαγές τουρκικό πράγμα” – Χριστόπουλος Δημήτρης, Υποψήφιος Ευρωβουλευτής ΣΥΡΙΖΑ (Απρίλιος 2014)

Ουκ έστιν αριθμός τέτοιων δηλώσεων, από τα μεγαλοστελέχη του ΣΥΡΙΖΑ… Βέβαια, για να κάνει ρελάνς ο κ. Τσίπρας, τοποθέτησε τον κ. Γλέζο υποψήφιο Ευρωβουλευτή, για να διεκδικήσει τις γερμανικές αποζημιώσεις. Αλήθεια, αυτό που ξέχασε να μας πει ο κ. Τσίπρας είναι γιατί ο κ. Γλέζος δεν τις διεκδίκησε και όταν ήταν Βουλευτής (1981 – 1984) και στην συνέχεια Ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ. Τότε γιατί ξεχάστηκε και δεν το έκανε…; Σήμερα, στα 90 του (να τα χιλιάσει) και με μια κοινοβουλευτική ομάδα (στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο), που δε θα ξεπεράσει το 5%, πως θα το κάνει; Διότι, μπορεί να θέλουν να το αποκρύψουν, αλλά το ξέρουν, ότι στο Ευρωκοινοβούλιο αν δεν έχεις ισχυρή ομάδα και ακόμα ισχυρότερες συμμαχίες, δεν καταφέρνεις να περάσεις απολύτως τίποτα. Και το θέμα των γερμανικών αποζημιώσεων δεν πρόκειται να λυθεί με “πύρηνους λόγους”, αλλά με διπλωματία και συμμαχίες.

Κλείνοντας, είναι απολύτως βέβαιο, ότι η όποια περικοπή έγινε στα εισοδήματα όλων μας, η αναγκαστική φτώχεια στην οποία έχουν περιέλθει πολλοί συνάνθρωποί μας, η ανεργία και άλλες συνέπειες των μνημονίων και της άτυπης πτώχευσης, μπορεί να πάρουν καιρό, αλλά είναι σίγουρο ότι κάποια στιγμή θα επουλωθούν.

Η όποια ζημιά γίνει στα εθνικά μας θέματα, όπως άλλωστε μας έχει διδάξει και η ιστορία, μάλλον δε θα επουλωθεί ποτέ. Μπορεί ο Σαμαράς, η Νέα Δημοκρατία και η Κυβέρνηση να έχουν κάνει αμέτρητα λάθη στη διαχείριση της κρίσης. Μπορεί τα Ζάππεια να μετατράπησαν σε μνημόνια, μπορεί, μπορεί, μπορεί… Αυτό όμως που δεν μπορεί κανείς να καταλογίσει στον Πρωθυπουργό, είναι αντεθνική στάση. Μάλλον το αντίθετο συμβαίνει. Μάλλον είναι αρκετά πατριώτης για τα δεδομένα των “προοδευτικών” και γι’ αυτό τον κατατάσσουν και στους ακροδεξιούς… Στις επικείμενες εκλογές, τόσο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, όσο και (κυρίως) στις Ευρωεκλογές, ας λάβουμε υπ’ όψιν μας τα ανωτέρω.

Και αν κάποιοι νιώθουν την ανάγκη να τιμωρήσουν το Σαμαρά, ας σκεφτούν διπλά, μήπως τελικά τιμωρήσουν την Πατρίδα, μήπως τιμωρήσουν τις επόμενες γενιές.

Υ.Γ. Επικίνδυνα αντεθνική είναι και η στάση όσων στο όνομα της Πατρίδας προβαίνουν σε εγκλήματα. Θα ασχοληθούμε εκτενώς, σε άλλο άρθρο.

Υ.Γ. 2 Ασφαλώς πατριώτες δεν είναι μόνον οι δεξιοί, ασφαλώς και υπάρχουν πάρα πολλοί (οι συντριπτικά περισσότεροι) αριστεροί. Η μομφή μας και η ένστασή μας, δεν αφορά αυτούς, αλλά τους λίγους, αλλά εξαιρετικά επικίνδυνους για όλους μας, οι οποίοι διατυπώνουν ακραίες, επικίνδυνες, αντεθνικές απόψεις. Επίσης σε επόμενο άρθρο, θα ασχοληθούμε με τους “άστεγους” πολιτικά, πατριώτες αριστερούς.

Keywords
Τυχαία Θέματα