Η μεγάλη αλήθεια που είπε ο Σαμαράς

Με συνεχείς επαφές στο εξωτερικό για την παρουσίαση των ελληνικών θέσεων και τη διασφάλιση της εκταμίευσης της δόσης ο Αντώνης Σαμαράς συνεχίζει παράλληλα και την προσπάθεια προσέλκυσης ξένων επενδύσεων.

Η συμφωνία μεταξύ της ΤΡΕΝΟΣΕ, της COSCO και της Hewlett Packard που επισημοποιήθηκε παρουσία του Πρωθυπουργού στο Μέγαρο Μαξίμου και που αποτελεί μια τεράστια κίνηση στήριξης της προοπτικής της ελληνικής

οικονομίας, θα έχει πλέον και συνέχεια με τον Αντώνη Σαμαρά να μεταβαίνει στο τέλος Νοεμβρίου στη Ντόχα για σειρά επαφών. Ο Σεϊχης του Κατάρ εξάλλου είχε και κατά το παρελθόν εκδηλώσει έντονο ενδιαφέρον για επενδύσεις στην Ελλάδα, χωρίς όμως μέχρι τώρα να έχει προχωρήσει η ανάλογη συνεργασία. Για τον Πρωθυπουργό το ζητούμενο πλέον είναι να δημιουργηθούν άμεσα εκείνες οι συνθήκες που θα οδηγήσουν στην ανάπτυξη έτσι ώστε να περιοριστούν οι κοινωνικές επιπτώσεις των μέτρων λιτότητας αλλά και να διασφαλιστεί η κοινωνική συνοχή.

Τις επόμενες μέρες και πιθανά ακόμα και μέσα στο Σαββατοκύριακο θα πραγματοιηθεί η νέα συνάντηση των πολιτικών αρχηγών με τον Αντώνη Σαμαρά να εκφράζει τη βεβαιότητα πως μέσα στο 2013 θα αρχίσουν να φαίνονται τα πρώτα σημάδια ανάκαμψης της ελληνικής οικονομίας.  Στην ομιλία του στους επικεφαλής των ομάδων του Ευρωπαικού Λαϊκού Κόμματος στη Μάλτα ο Πρωθυπουργός εξέφρασε την αισιοδοξία του πως έχουμε δει τα χειρότερα της κρίσης και ότι τα πράγματα θα αρχίσουν να βελτιώνονται εφεξής.

Ο Αντώνης Σαμαράς έκανε εκτενή αναφορά στις προσπάθειες της κυβέρνησης και στις θυσίες που έχει κάνει ο ελληνικός λαός τονίζοντας πως η Ελλάδα διέρχεται τον 5ο συνεχόμενο χρόνο ύφεσης, κάτι που θα συμβεί και το επόμενο έτος. “Η οικονομία έφτασε σε σημείο σχεδόν πλήρους παράλυσης, η κοινωνική συνοχή κινδυνεύει και παρόλα αυτά οι Έλληνες εξακολουθούν να κάνουν υπομονή στη δοκιμασία που υφίστανται και επιμένουν στις προσπάθειές τους να βγουν από την κρίση” είπε ο κ. Σαμαράς χαρακτηρίζοντας πολύ υψηλό το τίμημα καθώς η Ελλάδα έχει χάσει ήδη περίπου το 25% του ΑΕΠ της τα τελευταία τρία χρόνια. “Μια τέτοια μείωση είναι επίσης χωρίς προηγούμενο σε περιόδους ειρήνης” τόνισε ο Πρωθυπουργός, εκτιμώντας πως στο  τέλος αυτού του προγράμματος, το έλλειμμα θα έχει σχεδόν μηδενιστεί και θα δημιουργηθούν πρωτογενή πλεονάσματα της τάξης του 4,5% του ΑΕΠ.

Keywords
Τυχαία Θέματα