Η μαγεία της J.K. Rowling στην τηλεόραση

Η επιτυχία των βιβλίων της J.K. Rowling είναι τέτοια που η βιομηχανία του θεάματος ποτέ δεν ξεχνάει τις προοπτικές τους.

Το κορυφαίο καλωδιακό δίκτυο HBO σε συνεργασία με το BBC σχεδιάζουν τη μεταφορά στη μικρή οθόνη του μυθιστορήματός της με τίτλο “The Casual Vacancy” με μορφή μινι-σειράς, σύμφωνα με το Variety. Η παραγωγή έχει προγραμματιστεί να ξεκινήσει το καλοκαίρι.

Το

βιβλίο διηγείται την ιστορία ενός φαινομενικά συνηθισμένου αγγλικού χωριού, που όμως με αφορμή μια εκλογική αναμέτρηση βρίσκεται ξαφνικά υπό την επιρροή μιας κατάρας προερχόμενης από τον Λόρδο Voldemort.

Το “The Casual Vacancy” είναι η πρώτη κυκλοφορία της Rowling στη μετά Harry Potter εποχή. Το BBC έχει εξασφαλίσει τα δικαιώματα μεταφοράς του ήδη από το 2012 που πρωτοκυκλοφόρησε.

Η Rowling θα έχει ρόλο παραγωγού στη μινι-σειρά μαζί με τους Neil Blair (συνέταιρος της Rowling στο Bronte Film and Television), Paul Trijbits και Rick Senat. Η Sarah Phelps θα κάνει τη μεταφορά και προσαρμογή του σεναρίου και οι Rita Skeeter και Johnny Campbell τη σκηνοθεσία.

Keywords
Τυχαία Θέματα