Η εξομολόγηση της Νατάσα Κάμπους στη γερμανική τηλεόραση

Από τον γνωστό παρουσιαστή της γερμανικής τηλεόρασης Günther Jauch «ανακρίθηκε» η Natascha Kampusch, ατυχώς διάσημη από το δράμα του πολυετούς εγκλεισμού της σε κελάρι. Στη συνέντευξη μίλησε εξ αφορμής της νέας ταινίας με θέμα την απαγωγή της και τίτλο «3076 μέρες» και μίλησε και για άγνωστα ως τώρα περιστατικά.

Ούτε καν στο βιβλίο της δεν είχε αναφερθεί η Natascha Kampusch στα σεξουαλικά κίνητρα της απαγωγής της. Στο φιλμ όμως εμφανίζονται σκηνές από τον βιασμό της. Η Kampusch πιστεύει ότι αυτό το κομμάτι της ιστορίας ήλθε στην επιφάνεια από πρωτόκολλα των Αρχών που έπεσαν στα χέρια του Τύπου.

Σε κάποια φάση, στα πλαίσια της συνέντευξης, προβλήθηκαν σκηνές από την ταινία. Όταν η κάμερα επέστρεψε στην πραγματική πρωταγωνίστρια του δράματος, εκείνη είχε δάκρυα στα μάτια.

Το σπίτι που της επιδικάσθηκε ως αποζημίωση της ανήκει ακόμα. Το μπουντρούμι που πέρασε οκτώ χρόνια της ζωής της το έκλεισε γιατί δεν ήθελε να έχουν άλλοι άνθρωποι πρόσβαση στο παρελθόν της.

Η Kampusch ανέφερε ότι πολλοί την πλησιάζουν και της περιγράφουν τις δικές τους αρνητικές εμπειρίες.

Ο παρουσιαστής την ρώτησε πότε συνειδητοποίησε ότι ο απαγωγέας της ήταν στην πραγματικότητα υποδεέστερός της. Απαντά ότι το κατάλαβε νωρίς και την οδήγησε σε απελπισία ότι δεν μπορούσε να αντισταθεί στην κακοποίηση και στον εγκλεισμό της.

Όμως, η απελευθέρωσή της έγινε εφικτή μόλις οκτώ χρόνια αργότερα. Το συγκλονιστικό είναι ότι, όπως λέει, είχε και πριν από τότε την ευκαιρία να αποδράσει. Όμως το συσσωρευμένο βάρος από τον εγκλεισμό της είχε σχηματίσει μια εσωτερική φυλακή που την παρέλυε και της καθιστούσε αδύνατη την απόδραση.

Η 25χρονη πλέον αναφέρει ακόμα ότι της είχε απαγορευθεί από τον απαγωγέα της να έχει επαφή με το βλέμμα με τον οποιονδήποτε. Την είχε διατάξει να στρέφει αλλού την ματιά της κάθε φορά που κάποιος την κοιτούσε και την απειλούσε ότι θα έκανε κακό ή σε εκείνον ή στην ίδια. Αυτό το φοβόταν πάντα.

Πλέον, η Natascha Kampusch ζει μια ήσυχη ζωή στη Βιέννη. Διέκοψε τις σπουδές της ως χρυσοχόος και αντιμετωπίζει το μέλλον χαλαρά. Δηλώνει ότι όταν θέτει συγκεκριμένους στόχους αυτό της κάνει κακό.

Θυμίζουμε ότι η Αυστριακή Kampusch απήχθη το 1998 σε ηλικία δέκα ετών καθώς πήγαινε στο σχολείο και κρατήθηκε φυλακισμένη από τον απαγωγέα της Wolfgang Priklopil ως το 2006, όταν και κατάφερε να το σκάσει. Ο τελευταίος αυτοκτόνησε πέφτοντας στις γραμμές του τρένου την ώρα που τον καταδίωκε η αστυνομία.

Keywords
Αναζητήσεις
νατάσα κάμπους σημερα, ιστορια της νατασας καμπους
Τυχαία Θέματα