Η ευρωζώνη σε ύφεση 0,3%. Η Ελλάδα επιστρέφει σε ανάπτυξη από τον επόμενο χρόνο!

Σε αντίθεση με τις προηγούμενες προβλέψεις της, η Κομισιόν ανακοίνωσε σήμερα ότι το 2013 δεν θα είναι τελικά έτος επιστροφής στην ανάπτυξη για την οικονομία της ευρωζώνης. Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση του αρμοδίου Επιτρόπου Οικονομίας Όλι Ρεν, η οικονομία της ευρωζώνης θα “γυρίσει” σε υφεσιακούς ρυθμούς 0,3% κατά μέσο όρο το τρέχον έτος, ενώ οι προηγούμενες εκτιμήσεις έκαναν λόγο για “οριακή” επιστροφή στην ανάπτυξη.

Για την Ελλάδα ωστόσο τα νέα είναι περισσότερο αισιόδοξα μιας και η Κομισιόν θεωρεί ότι η ελληνική οικονομία έχει σοβαρές πιθανότητες να “γυρίσει” για πρώτη φορά από τη στιγμή που ξέσπασε η κρίση δανεισμού στα τέλη του 2009-αρχές 2010, σε ρυθμούς ανάπτυξης 0,6% το 2014. Και αυτό, ενώ για το 2013 προβλέπει ότι η ελληνική οικονομία θα συνεχίσει σε υφεσιακούς ρυθμούς, μόνο που από το 6,4% του 2012 θα μειωθεί σε 4,4%.

Οι προβλέψεις της Κομισιόν συμβαδίζουν με το κλίμα που υπάρχει στις οικονομίες όλου του πλανήτη, λόγω της κρίσης που δεν υποχωρεί, αξίζει ωστόσο να θυμήσουμε ότι ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Μάριο Ντράγκι έχει διατυπώσει την εκτίμηση ότι η οικονομία της ευρωζώνης θα αρχίσει να ανακάμπει μετά το πρώτο εξάμηνο του τρέχοντος έτους.

Keywords
Τυχαία Θέματα