Η επιστροφής μιας… παρολίγον Γκόλντα Μέιρ

Κίνημα… Αυτή είναι η ονομασία του νέου πολιτικού φορέα με τον οποίο η Τζίπι Λίβνι επιχειρεί να αποκαταστήσει τις σχέσεις με το πεπρωμένο της, που “έλεγε” ότι θα μπορούσε να γίνει η επόμενη Γκόλντα Μέιρ του Ισραήλ. Χωρίς επιτυχία μέχρι σήμερα.

Το Κίνημα θα συμμετάσχει στις βουλευτικές εκλογές του Ιανουαρίου για την Κνεσέτ, και η Τζίπι Λίβνι προσδοκά ότι το μετριοπαθές προφίλ της θα καταφέρει να εξασφαλίσει και πάλι κοινωνική υποστήριξη, που αυτή τη φορά θα της επιτρέψει να γίνει πρωθυπουργός.

Η

Λίβνι έχει… προηγούμενα με τον σημερινό πρωθυπουργό του Ισραήλ Μπέντζαμιν Νετανιάχου, δεν ευτύχησε ωστόσο να τα καταφέρει μόνη της, ως πρόεδρος του Καντίμα μετά τον Εχούντ Όλμερτ, και τα τελευταία χρόνια περιορίστηκε στο περιθώριο.

Ως… πρώην πράκτορας της Μοσάντ πάντως, θα ήταν μάλλον δύσκολο να τα βάλει κάτω, και έτσι επιχειρεί σήμερα τη μεγάλη επιστροφή στο πολιτικό προσκήνιο του Ισραήλ. Σε ηλικία 54 ετών άλλωστε, δικαιούται ακόμη μια ευκαιρία, ως πρώην υπουργός Εξωτερικών και επικεφαλής της ισραηλινής διπλωματίας από το 2006 μέχρι το 2009.

Τότε, χωρίς το “γεράκι” Νετανιάχου στην ηγεσία του, το Ισραήλ είχε μια ευκαιρία στην ειρήνη με την Παλαιστίνη. Η επιστροφή της Λίβνι έρχεται την επομένη της ανακοίνωσης του μετριοπαθούς Εχούντ Μπάρακ ότι αποχωρεί από την πολιτική ζωή του Ισραήλ. Λες και ήταν… συνεννοημένοι.

Keywords
Τυχαία Θέματα