Η “εύθυμη χήρα” στην Εθνική Λυρική Σκηνή

Τα βιεννέζικα βαλς, η ανάλαφρη πρόζα, οι γλυκές, νοσταλγικές μελωδίες και η παιχνιδιάρικη ιστορία συνθέτουν την οπερέτα «Η εύθημη χήρα» του Φραντς Λέχαρ, που κάνει πρεμιέρα στο θέατρο Ολύμπια της Εθνικής Λυρικής Σκηνής (Ακαδημίας 59-61). Η θρυλική βιεννέζικη οπερέτα, μετά την μεγάλη επιτυχία που σημείωσε την περασμένη καλλιτεχνική περίοδο, επιστρέφει με νέο καστ πρωταγωνιστών, με επικεφαλής την διεθνώς αναγνωρισμένη σοπράνο Έλενα Κελεσίδη, στον ομώνυμο ρόλο, καθώς και τους Διονύση Σούρμπη και Τάσο Αποστόλου. Πρόκειται για

μια ευχάριστη και καλαίσθητη παράσταση, με στιγμές γέλιου, παρεξηγήσεων και συγκίνησης, που ανεβαίνει σε μουσική διεύθυνση των Γιώργου Βράνου και Ζωής Τσόκανου. Τη σκηνοθεσία υπογράφει ο Δημήτρης Λιγνάδης, στην πρώτη του συνεργασία με την Εθνική Λυρική Σκηνή. Με ρομαντική και εύθυμη διάθεση, ο Λιγνάδης φωτίζει την ιστορία της νέας όμορφης και πλούσιας χήρας, Άννας Γκλάβαρι, που πρέπει να παντρευτεί συντοπίτη της για να μην χάσει την τεράστια περιουσία της αλλά και για να σώσει την χώρα της από τη χρεοκοπία.

Τα σκηνικά και τα κοστούμια της Εύας Νάθενα, – όλα κόκκινα στην πρώτη πράξη, χρυσά στη δεύτερη και μαύρα στην τρίτη – μας μεταφέρουν στα παριζιάνικα σαλόνια των αρχών του 20ου αιώνα. Οι χορογραφίες του Φώτη Διαμαντόπουλου είναι επηρεασμένες από τα διάσημα καμπαρέ του Παρισιού, ενώ οι ατμοσφαιρικοί φωτισμοί του Νίκου Εργαζάκη συμπληρώνουν την εικόνα της λαμπερής εποχής στην οποία διαδραματίζεται η ιστορία. Συμμετέχει η ορχήστρα και η χορωδία της ΕΛΣ, υπό τη διεύθυνση του Αγαθάγγελου Γεωργακάτου, καθώς και μέλη του μπαλέτου της Λυρικής.

Η ώρα έναρξης των παραστάσεων έχει οριστεί για τις 8 μ.μ. και οι τιμές των εισιτηρίων ανέρχονται στα 40€, 30€, 25€ και 15€ (παιδικό, φοιτητικό). Στις 15 Μαΐου, όλες οι κατηγορίες των εισιτηρίων διατίθενται με έκπτωση 15%, στο πλαίσιο της κοινωνικής τιμολογιακής πολιτικής της ΕΛΣ. Οι παραστάσεις θα ολοκληρωθούν στις 26 Μαϊου.

Keywords
Τυχαία Θέματα