Η δημοσκόπηση που έκανε τον ΣΥΡΙΖΑ να χαμογελάσει

Η δημοσκόπηση της εταιρείας “Metrisi” την οποία δημοσιεύει σήμερα η εβδομαδιαία εφημερίδα “Παραπολιτικά”, είναι η πρώτη που δίνει αφορμή για πολιτικά χαμόγελα στον ΣΥΡΙΖΑ, μετά από μεγάλο χρονικό διάστημα.

Η Νέα Δημοκρατία διατηρεί προβάδισμα 0,9% στην πρόθεση ψήφου, το κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης

ωστόσο παίρνει για πρώτη φορά κεφάλι στην παράσταση νίκης, ενώ σε ένα ακόμη ποιοτικό εύρημα που σφυγμομετρεί το κλίμα στην ελληνική κοινωνία, για πρώτη φορά επίσης η πλειοψηφία των πολιτών τάσσεται υπέρ της διεξαγωγής πρόωρων εκλογών.

Πιο συγκεκριμένα, στην εκτίμηση πρόθεσης ψήφου η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει 21,5%, ο ΣΥΡΙΖΑ 20,6%, η Χρυσή Αυγή 6,1%, το ΚΚΕ 4,9%, το ΠΑΣΟΚ 4,3%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες 4,1% και η Δημοκρατική Αριστερά 1,6%.

Στην παράσταση νίκης, ο ΣΥΡΙΖΑ παίρνει για πρώτη φορά προβάδισμα με 23,8%, έναντι 22,9% της Νέας Δημοκρατίας, ενώ στην πρωθυπουργική καταλληλότητα ο Αντώνης Σαμαράς διατηρεί σταθερή υπεροχή έναντι του Αλέξη Τσίπρα, με 37,2% έναντι 27,1%.

Αναφορικά με την προοπτική διεξαγωγής πρόωρων εκλογών, το 53,4% τάσσεται υπέρ, έναντι ποσοστού 39,2% εκείνων που θέλουν να παραμείνει η σημερινή κυβέρνηση στην εξουσία και να εξαντλήσει την τετραετία.

Ο Αντώνης Σαμαράς διατηρεί σαφές προβάδισμα και στην προσωπική δημοφιλία, με 30,4% θετικές γνώμες, έναντι 24,8% του Αλέξη Τσίπρα.

Keywords
Τυχαία Θέματα