Η Χρυσή Αυγή, το ΠΑΣΟΚ και η δικαίωση Βενιζέλου…

(Photo Eurokinissi)

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος ήταν εκείνος που σήκωσε από πολύ νωρίς τους τόνους της κριτικής, και κράτησε ψηλά το λάβαρο της στρατηγικής μετωπικής αντιπαράθεσης με τη Χρυσή Αυγή, με αποτέλεσμα να εμφανίζεται σήμερα δικαιωμένος. Έστω κι αν δεν… πανηγυρίζει, αλλά αντιθέτως επισημαίνει την αναγκαιότητα να συνεχιστούν οι συντονισμένες ενέργειες, ώστε να “τελειώνει” η Ελλάδα

με το φασιστικό φαινόμενο.

“Η Δημοκρατία έχει τρόπους αυτοάμυνας. Κάθε κοινωνία έχει περιθώρια επιλογής, τίποτα δεν είναι αυτόματο. Η ελληνική κοινωνία εχει την αποφασιστικότητα που απαιτείται, όχι μόνο για να ξεπεράσει την οικονομική κρίση, αλλά και την κρίση άξιων που μας ταλανίζει εδώ και καιρό”, τόνισε με έμφαση ο Ευάγγελος Βενιζέλος, σε εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε σήμερα στο υπουργείο Εξωτερικών, με αφετηρία την ενημέρωση της κοινής γνώμης για όσα συνέβησαν στη Νέα Υόρκη, στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ.

“Αισθάνομαι κατά κάποιο τρόπο δικαιωμένος γιατί έχω ζητήσει εδώ και πολλές φορές την ενεργοποίηση του συνταγματικού τόξου. Κάλλιο αργά παρά ποτέ, με μια δολοφονία ενεργοποιήθηκαν δυνάμεις που έπρεπε να είχαν ενεργοποιηθεί απο καιρό”, ήταν μια ακόμη σημαντική αποστροφή όσων είπε ο Ευάγγελος Βενιζέλος, ο οποίος ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχει πίεση χρόνου για να κατατεθούν ρυθμίσεις για να αποτραπούν πρόωρες εκλογές από τη. Χρυσή Αυγή, προσθέτοντας ότι υπάρχει απόλυτη θεσμική θωράκιση.

“Η Δημοκρατία δεν εκβιάζεται από κανέναν, και δεν τρέχει κανείς πίσω απο ναζιστές για να λύνει προβλήματα.Έχουμε πλήρη επίγνωση των προβλημάτων και είμαστε έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε το θέμα με απόλυτη ψυχραιμία. Κανείς δεν θα ευτελίσει τους κοινοβουλευτικούς θεσμούς και τις δημοκρατικές διαδικασίες”, ήταν τα λόγια του Ευάγγελου Βενιζέλου.

Keywords
Τυχαία Θέματα