Η Χίλαρι “εκτέλεσε” τον Μπάιντεν για τον Μπιν Λάντεν

Twitter@EmOikonomidis

Το ξημέρωμα της 2ας Μαϊου του 2011, η Αμερική δεν θα το ξεχάσει ποτέ. Το ίδιο θα… πάθαινε και ο υπόλοιπος κόσμος, αν δεν έπρεπε να διαχειρίζεται καθημερινά μια κρίση που τείνει να ξεκαρφιτσώσει από το dna της ανθρωπότητας το ανέμελο της διαδρομής προς το μέλλον, με όρους προόδου και βελτίωσης σε σχέση με το σήμερα.

Ο Μπαράκ Ομπάμα περπάτησε μερικά μέτρα στο κόκκινο χαλί της Δυτικής Πτέρυγας του Λευκού Οίκου, έφτασε μπροστά στο ειδικά διαμορφωμένο πόντιουμ και ενημέρωσε τον πλανήτη ότι μετά από κυνηγητό 10 ετών,

ο Οσάμα Μπιν Λάντεν, ιδρυτής και φυσικός ηγέτης της Αλ Κάιντα ήταν νεκρός, στο περιθώριο μιας μυστικής επιχείρησης αμερικανικών δυνάμεων στην πόλη Αμποταμπάντ του Πακιστάν.

Εκείνες οι στιγμές δικαίως καταγράφησαν από την Ιστορία ως tipping point. Και πρωταγωνιστές όπως ο Αντιπρόεδρος Τζο Μπάιντεν, η Υπουργός Εξωτερικών Χίλαρι Κλίντον, ο επικεφαλής της CIA και μετέπειτα Υπουργός Άμυνας Λίον Πανέτα, κέρδισαν μια θέση στο κάδρο. Με τη σχετική φωτογραφία αγωνίας από το ειδικά διαμορφωμένο δωμάτιο του Λευκού Οίκου, να περνάει επίσης στην Ιστορία.

Σήμερα, και ενόψει των προεδρικών εκλογών του 2016, η Χίλαρι Κλίντον που θεωρητικά ιδιωτεύει, στην πραγματικότητα όμως ζυγίζει τα δεδομένα ώστε να είναι υποψήφια και… διάδοχος του Μπαράκ Ομπάμα στον Λευκό Οίκο, επανέφερε στην ιστορική μνήμη των Αμερικανών εκείνα τα γεγονότα. Με τρόπο που “εκτέλεσε” τον Αντιπρόεδρο των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν, πιθανότερο αντίπαλό της για το προεδρικό χρίσμα των Δημοκρατικών στην αναμέτρηση του 2016.

Μιλώντας λοιπόν σε κλειστή συγκέντρωση, η Χίλαρι Κλίντον υποστήριξε ότι σε αντίθεση με την ίδια και τον Λίον Πανέτα, ο Τζο Μπάιντεν δεν συμφωνούσε να προχωρήσει η επιχείρηση που οδήγησε τελικά στην εκτέλεση του Οσάμα Μπιν Λάντεν, και το φυσικό τέλος του “σεϊχη του τρόμου”. Προσπάθησε λοιπόν να βγάλει τον Μπάιντεν από το κάδρο μιας στιγμής που οι Αμερικανοί περίμεναν χρόνια, και φυσικά δεν πρόκειται ποτέ να ξεχάσουν. Και σίγουρα, όχι μέχρι το 2016.

Keywords
Τυχαία Θέματα