Γρ. Ζαφειρόπουλος: Μέσω του ΣΥΡΙΖΑ, το γκρίζο χθες επιστρέφει με πολιτικό… botox

Ο υποψήφιος ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Γρηγόρης Ζαφειρόπουλος παραχώρησε συνέντευξη στον “Ελεύθερο Τύπο της Κυριακής”, που κυκλοφόρησε εκτάκτως σήμερα.

Ο Γρηγόρης Ζαφειρόπουλος επισημαίνει ότι η Νέα Δημοκρατία αποτελεί εθνική επιλογή για τους πολίτες, και προσθέτει ότι οι εκλογές της 25ης Μαϊου για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο αφορούν στην Ελλάδα

του σήμερα, που θέλει εγκαίρως να διαμορφώσει τις προϋποθέσεις για ένα καλύτερο αύριο.

Ακολουθεί το κείμενο της συνέντευξης του υποψήφιου ευρωβουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Γρηγόρη Ζαφειρόπουλου, στον “Ελεύθερο Τύπο της Κυριακής”:

“- Από την Αυτοδιοίκηση στην Ευρωβουλή. Πόσο συναρπαστική είναι η διαδρομή για έναν άνθρωπο που έμαθε να συμμετέχει στα κοινά και να παρεμβαίνει;

“Η εμπειρία μου στον χώρο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και η αδιαμεσολάβητη επικοινωνία και σχέση με τους πολίτες, σου δίνουν τη δύναμη που χρειάζεται για να υπερβαίνεις κάθε φορά τις δυσκολίες, και να στέκεσαι αντάξιος των προσδοκιών τους.

Η απευθείας εκλογή των ευρωβουλευτών από τους πολίτες, μια τομή την οποία πιστώνονται ο Αντώνης Σαμαράς και η κυβέρνησή μας, εγκαινιάζει ένα καινούριο κεφάλαιο, που φέρνει ακόμη πιο κοντά την άμεση Δημοκρατία, και παρακινεί τους πολίτες να συμμετέχουν, αντί να απέχουν ή να αδιαφορούν.

Παράλληλα, έχουμε τη δυνατότητα να φτάσουμε σε κάθε γωνιά της Ελλάδας, σε κάθε σπίτι. Να ακούσουμε τα προβλήματα, να μοιραστούμε τις αγωνίες, να σφίξουμε το χέρι με την αυτοπεποίθηση της ελπίδας ως ρεαλισμό και όχι ως άπιαστο όνειρο”.

- Οι πρώτες εκλογές μιας καινούριας εποχής, ή η Ελλάδα έχει ακόμη δρόμο να διανύσει;

“Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η κρίση την οποία βιώσαμε ήταν πρωτοφανής και πρωτόγνωρη. Την αφήνουμε ωστόσο πίσω μας, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι πρέπει να εφησυχάσουμε, να ξεχαστούμε και να αποπροσανατολιστούμε ακούγοντας κούφια λόγια λαϊκισμού, που θέλουν να μας γυρίσουν πολλά χρόνια πίσω.

Βλέπω τις εκλογές αυτές, τόσο για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο όσο και για την Τοπική Αυτοδιοίκηση, ως τον πρόλογο μιας καινούριας εποχής.

Με τους πολίτες περισσότερο συνειδητοποιημένους και ρεαλιστές, και κατά συνέπεια περισσότερο απαιτητικούς από όλους εκείνους που διεκδικούν να τους εκπροσωπήσουν και ζητούν την ψήφο εμπιστοσύνης τους”.

- Θα επηρεάσει η δεύτερη κάλπη των αυτοδιοικητικών εκλογών, εκείνες για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο;

“Είναι δυο διαφορετικές εκλογικές μετρήσεις, με ξεχωριστά διακυβεύματα και στοχεύσεις, αφορούν ωστόσο το ίδιο εκλογικό σώμα. Αφορούν την Ελλάδα του σήμερα, που θέλει εγκαίρως να διαμορφώσει τις προϋποθέσεις για ένα καλύτερο αύριο.

Θεωρώ ότι το μεγάλο στοίχημα για όλους εμάς που συμμετέχουμε, αλλά και τα πολιτικά κόμματα ως φορείς, είναι να πείσουμε όσο το δυνατόν περισσότερους πολίτες να φτάσουν στην κάλπη.

Είναι οι κατεξοχήν εκλογές της ηχηρής τοποθέτησης, της επιλογής και της απορρίψης, πάνω στην κάλπη. Όχι από τον καναπέ του καθενός, ή από το καφενείο και στο πλαίσιο της παρέας του.

Όσο δεν είμαστε παρόντες, όσο απέχουμε και αδιαφορούμε, τόσο περισσότερο θα διευκολύνουμε τα άκρα και τον λαϊκισμό, και θα στρώνουμε χαλί στους εκπροσώπους τους για να φρενάρουν την πορεία της Ελλάδας προς ένα καλύτερο μέλλον”.

- Η σκληρή πόλωση ανάμεσα στη Νέα Δημοκρατία και τον ΣΥΡΙΖΑ αποτρέπει κάθε προοπτική μελλοντικής μετεκλογικής συνεργασίας;

“Ο Αντώνης Σαμαράς ήταν ο πρώτος που μίλησε για την ανάγκη συνεννόησης, σύνθεσης και συνένωσης δυνάμεων.

Έδειξε, με την κυβερνητική συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ, ότι μπροστά στο εθνικό διακύβευμα της διάσωσης της χώρας και των πολιτών της, οφείλουμε να παραμερίσουμε ακόμη και ιστορικές, υπαρκτές και έντονες πολιτικές και ιδεολογικές διαφορές.

Με τον ΣΥΡΙΖΑ ωστόσο, τα πράγματα είναι διαφορετικά. Εκεί βρήκε φιλόξενη και στοργική στέγη το ΠΑΣΟΚ που πίκρανε και υπονόμευσε τη χώρα.

Και είναι λυπηρό για έναν νέο άνθρωπο σαν τον Αλέξη Τσίπρα, να παραδίδεται και να επιλέγει να ενσαρκώσει τις πιο ακραίες φωνές και αντιλήψεις λαϊκισμού και ανευθυνότητας.

Η επόμενη Ελλάδα χρειάζεται σύνθεση. Όχι συμβιβασμό με το πιο γκρίζο χθες, που επιχειρεί σήμερα να επιστρέψει έχοντας κάνει πολιτικό… botox”.

- Ο Γρηγόρης Ζαφειρόπουλος ως μέλος του νέου Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου θα είναι…

“Όσο μάχιμος, παρεμβατικός και διεκδικητικός έχει υπάρξει καθ’ όλη τη διάρκεια της διαδρομής του στον δημόσιο βίο.

Έχουμε μια μεγάλη ευκαιρία στα χέρια μας: Να διαδραματίσουμε πρωταγωνιστικό ρόλο σε μια μεγάλη, θεμελιώδη και ιστορική αλλαγή της Ευρώπης.

Με τις ευρωεκλογές αυτές ολοκληρώνεται ο κύκλος μιας δύσκολης και οριακής περιόδου. Υπήρξαν στιγμές που κινδύνευσε και η ίδια η ύπαρξη και μελλοντική υπόσταση της Ενωμένης Ευρώπης.

Να είμαστε περήφανοι που καταφέραμε να διατηρήσουμε ζωντανό το όνειρο ενός καλύτερου, κοινού μέλλοντος.

Στο χέρι μας είναι να αλλάξουμε την Ευρώπη. Να τη φέρουμε πιο κοντά στις πραγματικές ανάγκες των ανθρώπων της, των λαών και των κοινωνιών.

Με μια Ελλάδα που θα πρωταγωνιστεί, θα παρεμβαίνει και θα συγκινεί και πάλι, όχι απλά και μόνο στο άκουσμα της ηχούς του ιστορικού ονόματός της, αλλά ως ζωντανό παράδειγμα μιας χώρας που άντεξε. Που τα κατάφερε. Που επέστρεψε.

Είναι στο χέρι μας να παλέψουμε για την Ευρώπη που θέλουμε και την Ελλάδα που αξίζουμε”.

Keywords
Τυχαία Θέματα