Γιανούκοβιτς: Έχετε ξεχάσει τι σημαίνει φασισμός; – Το Κοινοβούλιο της Κριμαίας διακήρυξε ανεξαρτησία από την Ουκρανία, πριν το δημοψήφισμα

Ο έκπτωτος Πρόεδρος της Ουκρανίας Βίκτορ Γιανούκοβιτς, για τον οποίο οι νέες αρχές του Κιέβου έχουν ζητήσει από την Interpol να προχωρήσει στη σύλληψή του, και να τον οδηγήσει στη συνέχεια ενώπιον του Ποινικού Δικαστηρίου της Χάγης, έκανε σήμερα δήλωση μπροστά στις κάμερες, από το ρωσικό θέρετρο του Ροστόφ.

“Νεοναζί κατέχουν σήμερα την εξουσία στην Ουκρανία. Στις πόλεις της χώρας μου περιπολούν ένοπλοι μασκοφόροι, και η ανομία αυξάνεται. Σύμφωνα με το Σύνταγμα

της Ουκρανίας, δεν έχω αντικατασταθεί νόμιμα από την Προεδρία. Η Ουκρανία υποφέρει, αλλά δεν πέθανε. Η Ουκρανία πρέπει να ζήσει, ενωμένη.

Οι εκλογές τις οποίες όρισε για τις 25 Μαϊου η εξουσία του Κιέβου, είναι παράνομες και αντισυνταγματικές.

Οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας δεν θα πειθαρχήσουν στη χούντα του Κιέβου.

Έχουμε ξεχάσει τι σημαίνει φασισμός;”, ήταν μερικές από τις πιο χαρακτηριστικές αποστροφές του Βίκτορ Γιανούκοβιτς, στη δήλωση που έκανε ενώπιον των ΜΜΕ.

Λίγες ώρες μετά τη δήλωση του Βίκτορ Γιανούκοβιτς, το Κοινοβούλιο της Κριμαίας διακήρυξε την ανεξαρτησία της περιοχής έναντι της Ουκρανίας, ενόψει του επικείμενου δημοψηφίσματος.

Keywords
Τυχαία Θέματα