Γεωργιάδης: Θα είμαστε υπό αυστηρή επιτήρηση

Ο Κύπριος υπουργός Οικονομικών, Χάρης Γεωργιάδης, μιλώντας στο ΡΙΚ, δήλωσε πως μετά από την ψήφιση του μνημονίου από την Βουλή, η Κύπρος θα βρίσκεται από την αυστηρή επιτήρηση των δανειστών της.

«Αυτό», είπε, «είναι το τίμημα της ανάγκης, στην οποία έχει οδηγηθεί η χώρα» και τόνισε παράλληλα ότι και η ίδια η Κύπρος πρέπει να έχει αυστηρό πρόγραμμα αυτοελέγχου, ώστε να επαληθεύονται οι δεσμεύσεις που έχουν αναληφθεί.

Ο κ. Γεωργιάδης σημείωσε ότι, μετά την απόφαση της Βουλής, αρχίζει η δύσκολη προσπάθεια να αναδημιουργηθούν οι βάσεις μιας βιώσιμης οικονομίας και να γίνουν εκσυγχρονιστικές και μεταρρυθμιστικές τομές που θα οδηγούν στην ανάκαμψη της οικονομίας.

Πρέπει, είπε, «να εξορθολογήσουμε τις δημόσιες δαπάνες και να είμαστε βέβαιοι ότι το κάθε ευρώ ξοδεύεται σωστά, και να απελευθερώσουμε τις παραγωγικές δυνάμεις της οικονομίας από γραφειοκρατικά βαρίδια». Στη συνέχεια πρόσθεσε πως πρέπει να διευκολυνθεί η επιχειρηματικότητα και οι επενδύσεις , καθώς και να ληφθούν μέτρα για την απασχόληση.

Keywords
Τυχαία Θέματα