Γεννηματά: Το ΠΑΣΟΚ θα επανεξετάσει τη στάση του

Την άμεση ακύρωση της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου για την ΕΡΤ, ζήτησε η εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά, μιλώντας απόψε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του δεύτερου καναλιού της δημόσιας τηλεόρασης, υπογραμμίζοντας ότι το ΠΑΣΟΚ θα «πρέπει να επανεξετάσει τη στάση του» εάν η κυβέρνηση προχωρήσει στην εφαρμογή της ΠΝΠ.

Η κα Γεννηματά

διευκρίνισε: “Η στήριξη του ΠΑΣΟΚ προς την κυβέρνηση είναι το όριο για να μην προκαλέσουμε μια πολιτική κρίση με ανεξέλεγκτες διαστάσεις. Υπάρχει σοβαρότατο ζήτημα το οποίο πρέπει να συζητηθεί. Είναι προφανές ότι χρειάζεται η συζήτηση για τη λειτουργία της κυβέρνησης. Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, ο κ. Βενιζέλος, είχε καταστήσει απολύτως σαφές στον Πρωθυπουργό ότι υπάρχει απόλυτη διαφωνία, προσωπική του και του ΠΑΣΟΚ, σε αυτή την εξέλιξη. Επομένως δεν μπορεί να επιβάλλονται αποφάσεις με αυτόν τον τρόπο, ούτε στους εταίρους που στηρίζουν την κυβέρνηση, ούτε βεβαίως και στην ελληνική κοινωνία».

Νωρίτερα το ΠΑΣΟΚ σε ανακοίνωσή του είχε εκφράσει τη διαφωνία του με τον χειρισμό της κυβέρνησης στο θέμα της ΕΡΤ, ωστόσο συμπλήρωνε: «Δεν θέσαμε, ούτε θέτουμε ζήτημα κυβερνητικής σταθερότητας. Υπάρχει άραγε κανείς που το θέτει; Τίθεται βεβαίως προφανές ζήτημα προγραμματικής συμφωνίας και κανόνων λειτουργίας της κυβέρνησης και της κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας. Έχει “μαλλιάσει” η γλώσσα μας να το λέμε. Υπάρχει άραγε κανείς που τώρα δεν το καταλαβαίνει;»

Keywords
Τυχαία Θέματα