Φετινός Παναθηναϊκός vs περσινής ΑΕΚ

Ομοιότητες που προβληματίζουν και διαφορές που μπορεί να έχουν διαφορετικό αποτέλεσμα. Κάπως έτσι μπορεί να περιγραφτεί περιληπτικά η εικόνα της ομάδας του τριφυλλιού, όπως αυτή παρουσιάστηκε στο πρώτο στάδιο προετοιμασίας στην Ολλανδία, συγκρινόμενη με την αντίστοιχη αγωνιστική συμπεριφορά της Ένωσης, ίδια εποχή πριν από 12 μήνες. Όλοι γνωρίζουμε την κατάληξη της ιστορίας για τους κιτρινόμαυρους.

Με τους Μαύρο, Τσιάρτα, Βλάχο, Κωστή, Μανώλη Παπαδόπουλο «μπροστάρηδες» και διοίκηση Δημητρέλου ξεκίνησε πέρσι η ΑΕΚ.

Με Σαραβάκο, Αναστασίου, Νταμπίζα, υπό τη διοίκηση Αλαφούζου, ξεκινά φέτος ο Παναθηναϊκός. Παλαίμαχοι, ονόματα βαρειά, των συλλόγων και όχι μόνο, πρώην διεθνείς, καινούριοι στο χώρο (πλήν Βλάχου ίσως…), άπειροι και μη δοκιμασμένοι στο αντικείμενο, ο καθένας στον τομέα του.

Με περιορισμένο χρηματοδοτικό πλάνο, εκτός Ευρώπης και ότι καλύτερο, από το υπάρχων υλικό, προς παραχώρηση-αποχώρηση (Μαυρίας-Καρνέζης-Καπίνο / Κλωναρίδης-Λεονάρντο-Μάκος-Κάρλος).

Με ήττες στα πρώτα φιλικά (από ομάδες όπως Ανόρθωση, Γάνδη / Πετρολούλ, Πρέστον) και παρουσίαση μια ομάδας απαρτιζόμενη κυρίως από πιτσιρικάδες.

Με κοινούς, ασαφείς, στόχους, στο ξεκίνημα της περιόδου όπως «…ελπίδα για μια καλή ομάδα και βελτίωση παιχνίδι με το παιχνίδι…» (Βασίλης Κωνσταντίνου στην κλήρωση της Superleague). Στόχοι που δείχνουν, ή έδειχναν, μεν ρεαλιστικοί βάσει των οικονομικών δεδομένων τη συγκεκριμένη στιγμή, άγνωστοι όμως για το μέγεθος των δύο συλλόγων πριν λίγα χρόνια.

Σημαντικές διαφορές; Ο Παναθηναϊκός θα χρησιμοποιήσει τη δική του έδρα, γεγονός που μπορεί να του προσφέρει περισσότερους βαθμούς στην φετινή προσπάθεια. Όπως επίσης και η ελευθερία στις μεταγραφές, που πέρυσι στερήθηκε ο δικέφαλος.

Ωστόσο παραμένει έντονα το στοιχείο της άγνοιας για το τι είδους ομάδα θα παρουσιάσουν οι πράσινοι με την αρχή του πρωταθλήματος (το ίδιο ερώτημα είχαμε πριν ένα χρόνο για την ΑΕΚ), πόσο ανταγωνιστικοί μπορούν να παρουσιαστούν, δεδομένου της χαμηλότερης ποιότητας μεταγραφών που πραγματοποιούν, και της προάσπισης του «βάρους» της φανέλας.

Ο «οργανωμένος» κόσμος έχει βάλει «πλάτη». Δεν γνωρίζω όμως κατά πόσο είναι διατεθιμένοι να κάνουν πάλι υπομονή (σε περίπτωση σειράς αποτυχημένων αποτελεσμάτων) μαζί με τους υπόλοιπους φιλάθλους.

Μακάρι το πλάνο να τους βγει εκεί (…από συνήθεια θα έγραφα Παιανία) στο Κορωπί!

Keywords
Τυχαία Θέματα