Εθελούσια έξοδος στο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο

Πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου που θα αφορά περίπου 700 εργαζομένους του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου από το σύνολο των 3.000 που απασχολεί σήμερα θα ανακοινωθεί και θα υλοποιηθεί το προσεχές διάστημα, σύμφωνα με τα όσα είπε σε συνέντευξη Τύπου η διοίκηση του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας.

Ο αντιπρόεδρος του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας Χαράλαμπος Κύρκος, απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ανέφερε ότι η εθελούσια

έξοδος θα κρατήσει μια με δύο εβδομάδες και στην περίπτωση που δεν υπάρξει το επιθυμητό αποτέλεσμα η διοίκηση του ΤΤ θα ξανασκεφτεί τι άλλα μέσα έχει στη διάθεσή της.

Ο κ. Κύρκος ανακοίνωσε ότι με στόχο την εκλογίκευση των επιτοκίων στα σημερινά επίπεδα της αγοράς, το νέο ΤΤ θα προχωρήσει σε επανατιμολόγηση τόσο δανείων συνολικού ποσού 1,4 δισ. ευρώ, κυρίως στεγαστικών, αλλά και προθεσμιακών καταθέσεων.

Παράλληλα η διοίκηση ανέφερε ότι υπάρχει υπόδειξη της τρόικας το ΤΤ να τεθεί προς πώληση εντός των επόμενων έξι μηνών, ωστόσο τόσο ο κ. Κύρκος όσο και ο πρόεδρος του ΤΧΣ Παναγιώτης Θωμόπουλος, επισήμαναν ότι το χρονοδιάγραμμα αυτό δεν θα πρέπει να θεωρείται αυστηρά δεδομένο, καθώς δεν προεξοφλείται ότι μέχρι τότε θα βρεθεί επενδυτής με διαθέσιμα κεφάλαια να εξαγοράσει το ΤΤ.

Επισημαίνοντας ότι η τρόικα μπορεί να δεχθεί σοβαρούς λόγους για παράταση της διαδικασίας, ο κ. Θωμόπουλος είπε χαρακτηριστικά ότι οι μεγάλες ελληνικές τράπεζες -που ενδεχομένως ενδιαφέρονται για το νέο ΤΤ- βρίσκονται στην παρούσα φάση σε διαδικασίες εξαγορών και συγχωνεύσεων που δεν τους επιτρέπει με ευκολία να προχωρήσουν και στην απορρόφηση του ΤΤ.

Keywords
Τυχαία Θέματα