Ερντογάν: Δεν είμαι αφέντης, αλλά υπηρέτης…

Περίπου 10.000 υποστηρικτές του κόμματος ΑΚΡ συγκεντρώθηκαν τη νύχτα στο αεροδρόμιο για να υποδεχτούν εν μέσω χειροκροτημάτων και αποθέωσης τον Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος επέστρεψε στην Τουρκία μετά την τριήμερη επίσκεψή του σε χώρες της Βόρειας Αφρικής, στη σκιά των αιματηρών διαδηλώσεων στην Κωνσταντινούπολη και άλλες μεγάλες πόλεις, που έχουν θέσει υπό αμφισβήτηση την εδώ και χρόνια απόλυτη πολιτική ηγεμονία του.

Ο Ερτντογάν είχε στο πλευρό του τη σύζυγό του και το μισό υπουργικό συμβούλιο, για να δείξει ότι διατηρεί τον έλεγχο της κυβέρνησής του, στο περιθώριο των αποστάσεων

που πήραν τις τελευταίες μέρες από τους χειρισμούς του τόσο ο Πρόεδρος Αμπντουλάχ Γκιούλ όσο και ο αναπληρωτής πρωθυπουργός Μπουλέντ Αρίντς, εμφανίστηκε… αμετανόητος, κάνοντας και πάλι λόγο για ακραία στοιχεία και εξτρεμιστές, ενώ απηύθυνε έκκληση στους διαδηλωτές να επιστρέψουν στα σπίτια τους.

“Δεν είμαι ο αφέντης αλλά ο υπηρέτης της Τουρκίας. Ζητώ να τερματιστούν άμεσα οι διαδηλώσεις, οι οποίες έχασαν τον δημοκρατικό χαρακτήρα τους και στράφηκαν στον βανδαλισμό”, ήταν η χαρακτηριστική αποστροφή του Ταγίπ Ερντογάν, την ώρα που οι οπαδοί του τον αποθέωναν, δηλώνοντας έτοιμοι… να πεθάνουν για εκείνον, και προτρέποντας σε… συντριβή των διαδηλώσεων.

Οι διαδηλωτές από τη πλευρά τους αντιμετώπισαν με οργή τις δηλώσεις Ερντογάν, καθώς διαπιστώνουν ότι ο Τούρκος πρωθυπουργός δεν είναι διατεθειμένος να κάνει πίσω στα σχέδιά του, και δεσμεύτηκαν να παραμείνουν στην πλατεία Ταξίμ “μέχρι τη νίκη”.

Keywords
Τυχαία Θέματα