Επιχείρηση “Καθαρά Χέρια” κατά πολιτικών στην Ελλάδα

Mani pulite… αλά ελληνικά. Την επιχείρηση “Καθαρά Χέρια” που πριν από δυο δεκαετίες συγκλόνισε την πολιτική ζωή της Ιταλίας, και οδήγησε στον κατακερματισμό του πολιτικού συστήματος της γειτονικής χώρας, με την ανάδειξη σκανδάλων στα οποία πρωταγωνίστησαν κορυφαίοι πολιτικοί, φαίνεται ότι επιθυμούν να επαναλάβουν σήμερα στην Ελλάδα οι δικαστικοί.

Οι “πυροβολισμοί” στον Βασίλη Παπαγεωργόπουλο

και τον Άκη Τσοχατζόπουλο, οι έλεγχοι σε όσους άσκησαν εξουσία στην Τοπική Αυτοδιοίκηση μετά το 2003, και η διαρκής κινητικότητα που παρατηρείται σε όλα τα επίπεδα της Δικαιοσύνης, δείχνουν ότι η Ελλάδα του 2013 βιώνει μια πρωτόγνωρη, όσο και ευκταία διάκριση των εξουσιών.

Το κλίμα απόγνωσης και πλήρους απαξίωσης του πολιτικού συστήματος που επικρατεί στην κοινωνία άλλωστε, ως απόρροια της απογοήτευσης για τα πεπραγμένα της Μεταπολίτευσης, αλλά και της εθνικής μελαγχολίας που έχει επιβάλλει η απρόσμενη ανατροπή της ατομικής, οικογενειακής και κοινωνικής καθημερινότητας λόγω του Μνημονίου, λειτουργούν ενισχυτικά προς την “αυτονόμηση” των δικαστών.

Δεν είναι τυχαίο το σημερινό ρεπορτάζ του “Πρώτου Θέματος”, το οποίο καταγράφει την αποφασιστικότητα των δικαστών να προχωρήσουν σε ποινές… καρμανιόλα για όσους πολιτικούς “συλληφθούν” να έχουν παραβιάσει τους νόμους και να έχουν βλάψει το ελληνικό δημόσιο.

Ο δρόμος που άνοιξε ο Εισαγγελέας Πεπόνης φαίνεται ότι εξελίσσεται σε… ταχείας κυκλοφορίας. Με ό, τι θα συνεπάγεται αυτό για το πολιτικό σκηνικό το αμέσως επόμενο διάστημα.

Keywords
Τυχαία Θέματα