«Ελεύθερο» το δεξαμενόπλοιο Aegean Horizon

Το υπό ελληνική σημαία δεξαμενόπλοιο Aegean Horizon, που κρατείτο από της νιγηριανές αρχές από τις 13 Νοεμβρίου αφέθηκε ελεύθερο για να αποπλεύσει προς τον προορισμό του, καθώς βρέθηκε λύση με την γραφειοκρατία της Νιγηρίας.

Αυτό επιτεύχθηκε μετά από συντονισμένες προσπάθειες του υπουργείου Εξωτερικών και τις συνεχείς τηλεφωνικές παρεμβάσεις του υπουργού Δημήτρη Αβραμόπουλου, προς τον Νιγηριανό ομόλογο του, καθώς και η επιστολή που απεστάλη από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας προς τον Νιγηριανό

Πρόεδρο.

Το πλοίο, με το 25μελές πλήρωμα, εκ των οποίων οι 13 ήταν Έλληνες και οι 12αλλοδαποί ναυτικοί, απέπλευσε τελικά ανήμερα των Χριστουγέννων.

Υπενθυμίζεται ότι το δεξαμενόπλοιο είχε αποπλεύσει πριν από περίπου δύο μήνες με προορισμό το Ρότερνταμ, αλλά διέκοψαν τον πλου του πλοία του νιγηριανού πολεμικού ναυτικού, καθώς διαπιστώθηκε κάποιο γραφειοκρατικό θέμα πρόβλημα εμπορικής φύσης, με τα έγγραφά του.
Αυτούς τους δύο μήνες ήταν σε καθημερινή τηλεφωνική επαφή με τον καπετάνιο του «Aegean Horizon» τόσο η πλοιοκτήτρια εταιρία όσο και το Εθνικό Κέντρο Έρευνας και Διάσωσης του Λιμενικού Σώματος Ελληνικής Ακτοφυλακής, ενώ παράλληλα ήταν ενημερωμένο και το υπουργείο Εξωτερικών.

Ο υπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Αβραμόπουλος, μετά την απελευθέρωση του πλοίου συνομίλησε με τον καπετάνιο Ηλία Κανελλόπουλο για να ενημερωθεί για την υγεία των μελλών του πληρώματος.

Το «Aegean Horizon» συνεχίζει το ταξίδι του και βρίσκεται εν πλω προς το Ρότερνταμ.

Keywords
Τυχαία Θέματα