“Έγκλημα στα παρασκήνια”…

Ατμόσφαιρα film noir κυριεύει τη σκηνή του θεάτρου ΄΄από μηχανής΄΄ στην οποία ανεβαίνει το έργο «έγκλημα στα παρασκήνια», βασισμένο στο ομώνυμο μυθιστόρημα του Γιάννη Μαρή. Αστυνομική πλοκή, άλυτοι γρίφοι, σασπένς, ανατροπές, μοιραίες γυναίκες και ένας ανεξιχνίαστος φόνος αποτελούν τα βασικά συστατικά της παράστασης, τη σκηνοθεσία της οποίας υπογράφει η Κατερίνα Μπερδέκα. Οι πρωταγωνιστές ενός μεγάλου θεατρικού θιάσου, πλημμυρισμένοι από μίση, ζήλιες, πάθη και ίντριγκες,

ο γνωστός σε όλους μας αστυνόμος Μπέκας και ο δημοσιογράφος Μακρής είναι οι κεντρικοί ήρωες του έργου, οι οποίοι καταφέρνουν να εξιτάρουν και να κρατήσουν αμείωτο το ενδιαφέρον του κοινού. Η δράση της ιστορίας εκτυλίσσεται σε ένα μπαρ όπου δέκα ηθοποιοί αφηγούνται τα γεγονότα, παίζοντας, τραγουδώντας, χορεύοντας και σχολιάζοντας καρέ καρέ την εξέλιξη του μυθιστορήματος, με τον δικό τους μοναδικό περιπαιχτικό τρόπο.

Η Ρόζα Βαργή, γνωστή πρωταγωνίστρια του κρατικού θεάτρου, δολοφονείται στο καμαρίνι της, λίγη ώρα πριν την μεγάλη της πρεμιέρα. Ο αστυνόμος Μπέκας καταφθάνει για να ανακρίνει τους ανθρώπους του θεάτρου και να βρει τον δολοφόνο, σε συνεργασία με τον δημοσιογράφο Μακρή, παλιό του φίλο, που βρέθηκε στο θέατρο για να παρακολουθήσει την πρεμιέρα. Οι ύποπτοι αυξάνονται συνεχώς. Ένας δεύτερος φόνος, θα κάνει επιτακτική την ανάγκη να βρεθεί ο δολοφόνος. Ο Μπέκας θα πρέπει να βιαστεί και να συλλάβει τον δολοφόνο άμεσα. Τους ρόλους υποδύονται οι: Ερρίκος Λίτσης, Γωγώ Μπρέμπου, Τάκης Σακελλαρίου, Στράτος Σωπύλης, Καλλιόπη Τζερμάνη, Αθηνά Μπερδέκα, Μαριάνθη Μπαϊρακτάρη, Κωνσταντίνος Μωραΐτης, Άννα Ψαρρά και Γιώργος Βουβάκης.

Το «έγκλημα στα παρασκήνια» είναι το δεύτερο μυθιστόρημα του Γιάννη Μαρή, που δημοσιεύτηκε το 1954 στην εφημερίδα Απογευματινή. Γνώρισε μεγάλη επιτυχία και για αυτό διασκευάστηκε και για τον κινηματογράφο από τον ίδιο τον Γιάννη Μαρή.

Η παράσταση ανεβαίνει κάθε Παρασκευή και Σάββατο (9.30 μ.μ.) και Κυριακή (6 μ.μ.) στο ΄΄από μηχανής θέατρο΄΄ (Ακαδήμου 13, Μεταξουργείο), με τιμές εισιτηρίων 15 και 10 ευρώ (φοιτητικό).

Keywords
Τυχαία Θέματα