Δούρου: Γιατί ο Σγουρός δεν έχει πάρει ακόμα χρίσμα;

«Αν η απερχόμενη περιφερειακή διοίκηση ήταν λαμπρή, δεν θα έπρεπε ήδη να είχε πάρει το χρίσμα είτε από το ΠΑΣΟΚ, όπως στο παρελθόν είτε από τη ΝΔ;», αναρωτήθηκε σε συνέντευξη που παραχώρησε στον ΒΗΜΑ FM η Ρένα Δούρου.

«Αντιθέτως όμως έχουμε υπουργό και σημαίνον στέλεχος της ΝΔ, τον κ. Μιχελάκη, να αναφέρεται σε αποτυχία του κ. Σγουρού», σχολίασε επιπλέον η υποψήφια του ΣΥΡΙΖΑ

στην περιφέρεια Αττικής.

Για το πρόγραμμα που έχει ο δικός της συνδυασμός τόνισε:

«Θα κάνουμε προσπάθεια να οικοδομήσουμε ένα ενιαίο μέτωπο πολιτών που μπορεί να βρέθηκαν στις κάλπες του 2012 με το ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ ή της ΝΔ στο χέρι, αλλά με τους οποίους δεν έχουμε τίποτε να χωρίσουμε τίποτε, στο πλαίσιο μιας προσπάθειας για να ξαναστηθεί η πατρίδα στα πόδια της. Και στην προσπάθεια αυτή, η Περιφέρεια Αττικής μπορεί να παίξει πολύ σπουδαίο ρόλο.

Τρία χρόνια μετά, το μνημόνιο και οι καταστροφικές συνέπειες των πολιτικών λιτότητας που βαραίνουν και την Περιφέρεια Αττικής, δεν αντιπαλεύονται με αντιμνημονιακές ιαχές, που τελευταίως πληθαίνουν υποκριτικά. Αλλά με πολιτική βούληση, με συγκεκριμένο πρόγραμμα, με συγκεκριμένες προτάσεις. Αν περιοριστούμε στις αντιμνημονιακές ιαχές και κραυγές, που τελευταίως έχουν πληθύνει ύπουλα και επικίνδυνα για τη χώρα, τότε θα υπηρετήσουμε τη λογική εκείνων που θεωρούν ότι το μνημόνιο είναι μονόδρομος.

Δεν έχει μόνο αντιμνημονιακό χαρακτήρα η μάχη στην Περιφέρεια Αττικής. Αλλά όποιος υποστηρίζει ότι οι τοπικές και περιφερειακές εκλογές μπορούν να γίνουν εκτός μνημονίου, με ακομμάτιστους και απολίτικους υποψηφίους, τότε λειτουργεί προς όφελος των πολιτικών λιτότητας που έχουν εξαθλιώσει και την ΤΑ και τη χώρα».

Για τις δημοσκοπήσεις η κα. Δούρου σχολίασε πως λειτουργούν ως δούρειοι ίπποι:

«Η ιστορία με τις εταιρίες, τις δημοσκοπήσεις και τα αποτελέσματά τους, έχει εδώ και καιρό εξαντληθεί με την απονομιμοποίηση κάθε είδους ερευνητικής προσπάθειας. Γιατί δυστυχώς, παρότι υπάρχουν άνθρωποι που κάνουν έρευνα με επιστημονική επάρκεια και συνέπεια, πάρα πολλές δημοσκοπήσεις λειτουργούν ως Δούρειος Ίππος για δημιουργία εντυπώσεων. Υπήρχαν δημοσκοπήσεις πριν από τις εκλογές του 2012 που έδειχναν τον ΣΥΡΙΖΑ στο 6%. Η ερευνητική προσπάθεια έχει απαξιωθεί. Ούτε το ήθος μου ούτε οι δυνάμεις που εκπροσωπώ που επιτρέπουν να δώσω τη μάχη βάσει δημοσκοπήσεων».

Για το θέμα με τα σκουπίδια και την αποκομιδή τους, η Ρένα Δούρου τόνισε:

«Από την ιστοσελίδα του Βήματος ξεκίνησε μια ιστορία που ούτε λίγο ούτε πολύ κατέληξε σε κάποια τουίτ με τα οποία διασκέδασα. Και θα μπορούσα να προσθέσω και μερικά ακόμη. Στην κουβέντα όμως που είχαμε στον Σκάι, δεν είπαμε μόνο αυτά. Αν κάποιος κάνει τον κόπο να μην βάλει την τελεία στην φράση περί της διαφοράς μεταξύ αντιμνημονιακού και μνημονιακού Περιφερειάρχη, θα διαπιστώσει ότι είπα το αυτονόητο. Αυτό που καταλαβαίνει ο πολίτης στα Αντικύθηρα και τα Μέγαρα ή τη Φυλή. Ότι δηλαδή αν κάποιος περιφερειάρχης ή δήμαρχος έχει αποδεχθεί τον τρόπο με τον οποίο τα τελευταία 3.5 χρόνια λειτουργεί το μνημόνιο, τότε θα μαζεύει τα σκουπίδια, υπηρετώντας τα εργολαβικά συμφέροντα, τις περιοδείες του κ. Φούχτελ και τις συναντήσεις του με δημάρχους και περιφερειάρχες. Και εντέλει την αύξηση των τελών και τη σημερινή κατάσταση σε σχέση με την αποκομιδή των απορριμμάτων. Αν κάποιος δεν αποδέχεται ότι πρέπει ο κ. Φούχτελ να του μάθει πώς θα μαζέψει τα σκουπίδια, αν θεωρεί ότι δεν πρέπει να υλοποιήσει πολιτικές λιτότητας στην Περιφέρεια Αττικής, τότε θα μαζέψει διαφορετικά τα σκουπίδια. Μπορεί ορισμένα τουίτ λοιπόν να ήσαν έξοχα, το πρόβλημα των σκουπιδιών όμως για την περιφέρεια και ολόκληρη την πατρίδα, παραμένει. Και κάποια στιγμή πρέπει να τη συζητήσουμε διαφορετικά, θεματικά.

Ο πολιτικός διάλογος έχει ευτελιστεί πάρα πολύ. Έχει περιοριστεί σε επιθετικούς προσδιορισμούς και ευφυολογήματα. Και εντέλει, από το ποιος θα κερδίσει στο τέλος της ημέρας την ατάκα, χάνει και η πολιτική παρέμβαση αλλά πάνω από όλα χάνουν οι πολίτες.

Δεν υπάρχει εχέφρων άνθρωπος, υποψήφιος, πολίτης, δημοσιογράφος που να θεωρεί ότι αν κάποιος ακολουθήσει τις επιταγές του μνημονίου σε σχέση με τις περικοπές δαπανών αναφορικά με την αποκομιδή των απορριμμάτων κι έναν σοβαρό περιφερειακό σχεδιασμό, ταυτίζεται με έναν υποψήφιο που απορρίπτει αυτή την πολιτική. Η δική μου υποψηφιότητα δεν περιορίζεται σε ένα νεφελώδες, αόριστο αντιμνημονιακό πρόταγμα. Θα γίνει προσπάθεια να αντιστοιχηθεί με την ελληνική κοινωνία, η οποία έχει απομακρυνθεί από το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ, που έκλεισαν το μάτι στους έλληνες και τις ελληνίδες ότι θα επαναδιαπραγματευθούν και θα αντιπαλέψουν το μνημόνιο».

Keywords
Τυχαία Θέματα