ΔΝΤ: Αναγκαία η πολιτική σταθερότητα για τη συνέχιση του ελληνικού προγράμματος

Ο εκπρόσωπος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Τζέρι Ράις, έθεσε θέμα πολιτικής σταθερότητας στην Ελλάδα για τη συνέχιση του ελληνικού προγράμματος.

Παράλληλα επανέλαβε τη θέση του Ταμείου για το ελληνικό χρέος τονίζοντας ότι «η αξιολόγησή μας για το χρέος παραμένει η ίδια. Το δημόσιο χρέος της Ελλάδας

αναμένεται να παραμείνει σε υψηλά επίπεδα».

Επίσης, υπογράμμισε ότι οι συζητήσεις για το ελληνικό χρέος θα λάβουν χώρα το β’ 6μηνο του 2014, μετά δηλαδή, την επιστροφή των τεχνικών κλιμακίων στην Αθήνα.

Ερωτηθείς εάν επιβεβαιώνονται οι πληροφορίες ότι η Ελλάδα βρέθηκε στο επίκεντρο της συνάντησης που είχαν την προηγούμενη Παρασκευή η γενική διευθύντρια του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ και η καγκελάριος Μέρκελ στην Ουάσινγκτον απάντησε θετικά. «Επιβεβαιώνω ότι η Ελλάδα ήταν ανάμεσα στις χώρες, για τις οποίες συζήτησαν οι κ.κ. Μέρκελ και Λαγκάρντ την προηγούμενη Παρασκευή» τόνισε χαρακτηριστικά.

Τέλος επεσήμανε ότι το Διοικητική Συμβούλιο του ΔΝΤ θα συγκληθεί τις επόμενες εβδομάδες για να συζητήσει την έκθεση προόδου για την πέμπτη αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος.

Keywords
Τυχαία Θέματα