Δημοψήφισμα: Το 96,6% υπέρ της προσάρτησης στη Ρωσία

Η ένωση της της Κριμαίας με τη Ρωσία εγκρίθηκε από το 96,6% των ψηφισάντων στο δημοψήφισμα που διεξήχθη χθες Κυριακή, σύμφωνα με τα οριστικά αποτελέσματα που ανακοίνωσε σήμερα το πρωί o Πρωθυπουργός Σεργκέι Αξιόνοφ μέσω του λογαριασμού του στο Twitter.

“Οριστικά αποτελέσματα του δημοψηφίσματος

96,6% υπέρ!”, έγραψε ο Αξιόνοφ.

Ο αυτοανακηρυχθείς πρωθυπουργός της Κριμαίας Σεργκέι Αξιόνοφ δήλωσε ότι η Αυτόνομη Δημοκρατία θα ενωθεί το συντομότερο δυνατό με τη Ρωσία, σύμφωνα με το πρακτορείο Interfax.

Σε ανακοίνωσή του για το ζήτημα της Κριμαίας, ο Λευκός Οίκος σημειώνει ότι «έχουν περάσει οι εποχές που η διεθνής κοινότητα παρακολουθήσει απαθής μία χώρα να αποκόπτει και να προσαρτά το έδαφος μιας άλλης».

Από τη μεριά του ο Πρωθυπουργός της Βρετανίας, Ντέιβιντ Κάμερον, τόνισε πως η χώρα του δεν αναγνωρίζει το δημοψήφισμα και κάλεσε τη Ρωσία να προχωρήσει σε διαλογο με την Ουκρανία για να εξομαλυνθεί η κατάσταση στην περιοχή.

Συμφωνία για εκεχειρία

Σε συμφωνία για εκεχειρία στην Κριμαία έως τις 21 Μαρτίου φέρονται να κατέληξαν τα υπουργεία Άμυνας της Ρωσίας και της Ουκρανίας, σύμφωνα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters, που επικαλείται δηλώσεις του μεταβατικού Ουκρανού υπουργού Άμυνας.

Οι ρωσικές στρατιωτικές δυνάμεις δεν θα λάβουν δράση κατά του στρατού της Ουκρανίας στην Κριμαία κατά την περίοδο αυτή, σημείωσε χαρακτηριστικά ο Ιχόρ Τενιούχ.

«Έχει επιτευχθεί συμφωνία με τον (ρωσικό) Στόλο της Μαύρης Θάλασσας και το ρωσικό υπουργείο Άμυνας για μια εκεχειρία στην Κριμαία έως τις 21 Μαρτίου.

Κανένα μέτρο δεν θα ληφθεί εναντίον των στρατιωτικών εγκαταστάσεών μας στην Κριμαία στη διάρκεια της περιόδου αυτής. Οι στρατιωτικές μας θέσεις προχωρούν κατόπιν τούτου με μια αναπλήρωση των εφεδρειών», τόνισε χαρακτηριστικά.

Keywords
Τυχαία Θέματα