“Δημοκρατία της Μακεδονίας, έναντι όλων”…

Στο πλαίσιο συνέντευξης την οποία παραχώρησε σε ιδιωτικό τηλεοπτικό σταθμό των Σκοπίων, ο πρόεδρος της χώρας Γκιόργκι Ιβανόφ ξεκαθάρισε ότι η μόνη ονομασία που μπορεί να γίνει αποδεκτή για την πΓΔΜ είναι “Δημοκρατία της Μακεδονίας έναντι όλων”.

Ο κ. Ιβανόφ πρόσθεσε με νόημα ότι ο ίδιος ορκίστηκε ενώπιον του Συντάγματος για τη συγκεκριμένη ονομασία, και δεν θα μπορούσε να καταπατήσει τον όρκο του, ενώ πρόσθεσε ότι ο Μάθιου

Νίμιτς αναγνωρίζει τη θετική συνεισφορά των Σκοπίων στις διαπραγματεύσεις, στην κατεύθυνση εξεύρεσης λύσης στο ζήτημα του ονόματος με την Ελλάδα.

Ο Πρόεδρος της πΓΔΜ εξέφρασε και το… παράπονό του για το γεγονός ότι ο Έλληνας ομόλογός του δεν αποδέχεται τις προσκλήσεις που κατά καιρούς του απευθύνει για συνάντηση.

“Επί δύο δεκαετίες δεν έχει υπάρξει συνάντηση μεταξύ του “Μακεδόνα” και του Έλληνα Προέδρου. Δεν μετράω πλέον τις προσκλήσεις που απηύθυνα στο πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας. Τον καλώ για να πιούμε ένα καφέ, τίποτα άλλο. Να δείξουμε στους ανθρώπους ότι είμαστε γείτονες, ότι δεν πρέπει να διαφωνούμε, αλλά ότι μπορούμε να καθίσουμε στο ίδιο τραπέζι. Κάθε φορά, η απάντηση είναι αρνητική» ήταν τα λόγια του Γκιόργκι Ιβανόφ.

Keywords
Τυχαία Θέματα