Δένδιας: Οι αστυνομικοί δίνουν τον καλύτερο εαυτό τους

Συνάντηση είχε ο Κάρολος Παπούλιας με τον υπουργό Δημόσιας Τάξης, Νίκο Δένδια, στο Προεδρικό Μέγαρο.

Ο κ. Δένδιας αναφέρθηκε στις οικονομικές δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι αστυνομικοί και γενικά τα Σώματα Ασφαλείας, που όμως, όπως υπογράμμισε, κάνουν άριστα τη δουλειά τους.

«Έχουμε μεταναστευτικό, έχουμε εγκληματικότητα, έχουμε τρομοκρατία, έχουμε απ’όλα. Έχουμε μια Αστυνομία που χρειάζεται ενίσχυση και στο ηθικό και στους μισθούς, οι μισθοί έχουν πέσει πάρα πολύ, και από την άλλη το Πυροσβεστικό Σώμα χρειάζεται μέσα. Γίνεται μια αναδιοργάνωση τώρα, αλλά γενικά

πρέπει να έχουμε την αίσθηση μιας πολύ δύσκολης πραγματικότητας», είπε ο υπουργός Δημόσιας Τάξης αμέσως μετά την είσοδό του στο γραφείο του Προέδρου της Δημοκρατίας Κάρολου Παπούλια.

Ο κ. Παπούλιας ρώτησε τον υπουργό Δημόσιας Τάξης αν θα υπάρξει κάποια ρύθμιση οικονομικής ελάφρυνσης και ο Νίκος Δένδιας απάντησε: «Κάνουμε μια προσπάθεια να βρούμε πόρους βραχυπρόθεσμα, ώστε να μπορέσουμε να ενισχύσουμε λίγο, να δώσουμε την αίσθηση ότι η κοινωνία αντιλαμβάνεται το έργο και βοηθάει. Επίσης, κάτι που πήγε να γίνει με την περικοπή του εφάπαξ, αντιμετωπίστηκε. Γιατί έγινε κατανοητό ότι δεν μπορεί να γίνει κάτι τέτοιο και περνάμε μια νομοθετική ρύθμιση που θα λύνει το θέμα. Συνολικά όμως, πρέπει να ανακάμψει η οικονομία. Είμαστε όλοι μαζί. Ή θα σωθούμε όλοι μαζί ή…».

«Ο ελληνικός λαός υποφέρει. Αυτό είναι γεγονός. Το τι μπορούμε να κάνουμε πρέπει να δούμε», απάντησε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Ο κ. Δένδιας στη συνέχεια τόνισε: «Θέλω να σας πω, και το λέγω στον Αρχηγό του κράτους: εγώ προσωπικά είμαι ευγνώμων στους άνδρες και στις γυναίκες των Σωμάτων Ασφαλείας. Γιατί με δυσχερέστατες συνθήκες κάνουν μια τεράστια προσπάθεια. Μόνο το τεράστιο έργο που έχουν, το μεταναστευτικό, που είναι ένα μείζον θέμα, ξαφνικά το έχουν φορτωθεί στην ολότητά του. Και νομίζω ότι είναι αποτελεσματικοί».

Αναφερόμενος στους διεφθαρμένους αστυνομικούς, ο κ. Δένδιας επισήμανε: «Βεβαίως υπάρχουν και εξαιρέσεις, κακές εξαιρέσεις, αλλά είναι εξαιρέσεις. Ο κανόνας είναι ότι δίνουν τον εαυτό τους με το παραπάνω. Και πρέπει να τους το αναγνωρίσουμε. Αφού δεν μπορούμε να τους δώσουμε χρήματα, μπορούμε να τους πούμε μια καλή κουβέντα».

Keywords
Τυχαία Θέματα