Δένδιας: Δεν κάνουμε εκπτώσεις σε θέματα ασφάλειας

Σε επίσημες ανακοινώσεις προέβη η αστυνομία, αναφορικά με τη σύλληψη τριών ατόμων που είχαν συμμετάσχει στη ληστεία που είχε γίνει στο μουσείο της Αρχαίας Ολυμπίας.

 Ο υπουργός Δημόσιας Τάξεως και Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Δένδιας, ανέφερε στην ομιλία του ότι η σημερινή μέρα είναι σημαντική για την Ελληνική Αστυνομία και υπογράμμισε ότι παρά τις δύσκολες οικονομικές συνθήκες που επικρατούν δεν πρόκειται να γίνουν

εκπτώσεις σε θέματα ασφάλειας.

 Αναλυτικά τα όσα είπε ο υπουργός:

 «Θα ήθελα να σας ευχαριστήσω για την παρουσία σας και να σας πω ότι η σημερινή ημέρα είναι μία σημαντική ημέρα για την πολιτιστική μας κληρονομιά.

Είναι όμως μία σημαντική ημέρα και για την Ελληνική Αστυνομία.

 Η εξιχνίαση της ληστείας και η ανεύρεση των κλεμμένων εκθεμάτων αφενός μεν αποκαθιστά την ενότητα των εκθεμάτων στο Μουσείο της Αρχαίας Ολυμπίας, αφετέρου αποτελεί και μία απόδειξη της αποτελεσματικότητας της Ελληνικής Αστυνομίας.

 Θα ήθελα γι’ αυτό το λόγο να συγχαρώ τους Αξιωματικούς και τους άνδρες του Τμήματος Ασφαλείας στην Πάτρα, καθώς και τον Στρατηγό και τον Ταξίαρχο εκεί για τη μεγάλη προσπάθεια και το αίσιο αποτέλεσμα.

Θα ήθελα επίσης να εκμεταλλευτώ αυτήν την ευκαιρία για να εκπέμψω ένα συνολικό μήνυμα: ότι παρά τη δυσχερέστατη οικονομική συγκυρία δεν κάνουμε εκπτώσεις ούτε στα θέματα ασφαλείας, ούτε στα θέματα προστασίας της πολιτιστικής μας κληρονομιάς.

 Κάνουμε και θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να προασπίσουμε την περιουσία, υπό την ευρύτερη έννοια, της ελληνικής κοινωνίας και του ελληνικού λαού.

 Και θα ήθελα να σας πω ότι το απόλυτο ενδιαφέρον μας ισχύει και για όλες τις εκκρεμείς υποθέσεις, τις οποίες χειρίζεται η Ελληνική Αστυνομία.

 Θα ήθελα τώρα να δώσω το λόγο στη Γενική Γραμματέα του Υπουργείου Πολιτισμού κυρία Μενδώνη, η οποία βρίσκεται εδώ επειδή ο Υπουργός, ο κ. Τζαβάρας είναι στο εξωτερικό, και να την ευχαριστήσω για την παρουσία της.»

 Λεπτομέρειες για την υπόθεση έδωσε ο εκπρόσωπος Τύπου Ελληνικής Αστυνομίας, Αστυνομικός Υποδιευθυντής Χρήστος Μανούρας:

 «Όσον αφορά στην όλη υπόθεση, θα ήθελα να σας γνωρίσω ότι από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Πατρών συνελήφθησαν χθες τρία (3) άτομα, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα.

 Πρόκειται για τρεις Έλληνες, ηλικίας 41, 50 και 36 ετών.

 Συγκεκριμένα, η Ασφάλεια Πατρών, μετά από έρευνες και αξιοποίηση στοιχείων και πληροφοριών αναφορικά με την ύπαρξη ομάδας πέντε τουλάχιστον ατόμων, που κατέχουν τα αφαιρεθέντα αρχαία αντικείμενα και αναζητούν αγοραστή για την πώλησή τους, ήρθε σε διαπραγματεύσεις με έναν (1) από αυτούς.

Ειδικότερα, αστυνομικός της παραπάνω Υπηρεσίας, που παρουσιάστηκε ως υποψήφιος αγοραστής, διαπραγματευόταν με τον συγκεκριμένο ενδιαφερόμενο την αγορά ενός χρυσού δαχτυλιδιού από τα αφαιρεθέντα αρχαία αντικείμενα.

 Πρόκειται για το δαχτυλίδι που βλέπετε στην εικόνα.

Οι διαπραγματεύσεις ξεκίνησαν από το ποσό του ενάμισι εκατομμυρίου (1.500.000) ευ

Keywords
Τυχαία Θέματα