Δεν επιβεβαιώνουν οι αρχές της Νιγηρίας την εκτέλεση των ομήρων

Μπορεί το ισλαμικό εξτρεμιστικό κίνημα που είχε απαγάγει πριν από μερικές εβδομάδες έναν Έλληνα και άλλους έξι ξένους εργαζομένους στην κατασκευαστική εταιρεία Setraco να ανακοίνωσε στην ιστοσελίδα του ότι εκτέλεσε τους ομήρους, αλλά κάτι τέτοιο δεν επιβεβαιώνουν οι αρχές της Νιγηρίας.

Ο αστυνομικός επιθεωρητής Μοχάμεντ Λάνταν, εκπρόσωπος της αστυνομίας στην πόλη Τζαμάρε, όπου έγινε η απαγωγή τόνισε μιλώντας στο Reuters ότι δεν διαθέτει

στοιχεία ότι πράγματι εκτελέστηκαν.

Ο εκπρόσωπος της νιγηριανής αντικατασκοπείας για τον βόρειο τομέα της χώρας, εξέφρασε επίσης «αμφιβολίες» για την πληροφορία περί εκτέλεσης των ομήρων και επιπλέον έδωσε την πληροφορία ότι «έχουν γίνει συλλήψεις, την προηγούμενη βδομάδα, ατόμων ενεχόμενων στην απαγωγή».

Η λιβανέζικη κυβέρνηση ανακοίνωσε σήμερα ότι «ερευνά» το θέμα με τους ομήρους. Το ίδιο ακριβώς ανακοίνωσε το Υπουργείο Εξωτερικών της Ιταλίας.

Πηγές του ελληνικού ΥΠΕΞ ανέφεραν οτι η πληροφορία διερευνάται και οτι αυτή τη στιγμή δεν θα υπάρξει κανένα σχόλιο. Σε κάθε περίπτωση, ως προς το χειρισμό της υπόθεσης, οι ίδιες πηγές σημείωναν, ότι για την ελληνική πλευρά από την πρώτη στιγμή προείχε και προέχει η ασφάλεια των ομήρων.

Keywords
Τυχαία Θέματα