Δέκα νεκροί σε βομβιστικές επιθέσεις στα σύνορα Πακιστάν – Αφγανιστάν

Τουλάχιστον πέντε άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και άλλοι 17 τραυματίστηκαν σήμερα από την έκρηξη μιας βόμβας σε μια αγορά στην πόλη Κουέτα, την πρωτεύουσα της επαρχίας Μπαλουτσιστάν, στο νοτιοδυτικό Πακιστάν, όπως ανακοίνωσαν οι τοπικές αρχές.

Ένας αξιωματούχος της τοπικής αστυνομίας, ο Άζχαρ Σαχ, είπε ότι η βόμβα κατά πάσα πιθανότητα ήταν τοποθετημένη σε ένα σταθμευμένο ποδήλατο.

Μέχρι στιγμής καμία οργάνωση δεν έχει αναλάβει την

ευθύνη για την επίθεση.

“Έχουμε παραλάβει πέντε πτώματα και 17 τραυματίες”, είπε από την πλευρά του ο Ρασίντ Τζαμάλι, γιατρός στο δημόσιο νοσοκομείο της περιοχής.

Το Μπαλουτσιστάν είναι μια μεγάλη επαρχία, στρατηγικής σημασίας δεδομένου ότι συνορεύει με το Αφγανιστάν και το Ιράν. Είναι επίσης η περιοχή στην οποία κινούνται πολλοί λαθρέμποροι και έμποροι ναρκωτικών, κυρίως ηρωίνης, που παράγεται στο Αφγανιστάν. Στην επαρχία αυτή δρουν πολλές ένοπλες οργανώσεις, ισλαμιστών, αυτονομιστών ή κακοποιών του κοινού ποινικού δικαίου.

Νωρίτερα, από έκρηξη βόμβας στο Νότιο Ουαζιριστάν, μια περιοχή των φυλών που συνορεύει με το Αφγανιστάν, έχασαν τη ζωή τους πέντε Πακιστανοί στρατιώτες. Οι ζώνες των φυλών είναι προπύργια των Ταλιμπάν οι οποίοι έχουν πολλαπλασιάσει τις επιθέσεις τους εναντίον των αρχών του Πακιστάν, καταγγέλλοντας την πολιτική που ακολουθεί η κυβέρνηση, την οποία χαρακτηρίζουν ευθυγραμμισμένη με την αμερικανική πολιτική.

Keywords
Τυχαία Θέματα