Χρυσόστομος: Εγώ έδιωξα τον Βγενόπουλο από την Κύπρο

Πηγή: www.romfea.gr

Ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος Β’, σε συνέντευξη του στην κυπριακή εφημερίδα «Καθημερινή» μιλά για την οικονομία της Κύπρου.

Από την πρώτη στιγμή που ανέλαβε δημόσιο αξίωμα, ανήκει στον λαό και στην πατρίδα και καθοδηγείται με πυξίδα του το συμφέρον της Εκκλησίας και του λαού.

Στα 32 του χρόνια όπως αποκαλύπτει έδωσε 150 σκάλες στον developer Μιχάλη Λεπτό για να κάνει την Πάφο τουριστική, λέγοντας

τα εξής:

“Μιχαλάκη φακκά ο νούς μου. Βλέπω μπροστά! Αντί να σου δώσω 500 σκάλες, θα σου δώσω 150 να τις αναπτύξεις και μετά να αρχίσω να τις αναπτύσσω εγώ. Αν εγώ εισπράξω 1 εκατ. παραπάνω, το πετσί τους καλόγερους εν θα αλλάξει χρώμα, εκείνο που θέλω να αλλάξει είναι η Πάφος. Από σένα ζητώ να κάμεις σωστή δουλειά για να επιβάλουμε την Πάφο ως τουριστική Επαρχία.”

Θεωρεί επίσης τον εαυτό του πατέρα του αεροδρομίου Πάφου, καθώς υποστηρίζει πως ήταν δική του πρωτοβουλία.

”Με αμφισβητούσε τότε ο Μακάριος, αλλά στο τέλος μου έδωσε και συγχαρητήρια”.

Όσο αφορά την κατηγορία για την πώληση της Εγκλείστρας του Άγιου Νεόφυτου, αποκαλεί γάιδαρo και ανόητο όποιον τόλμησε να πει ότι πούλησε την Έγκλειστρα.

Ουδέποτε έδωσε ακίνητη περιουσία σε συγγενικό του πρόσωπο, όπως υποστηρίζει. «Εγώ πήγα στην Μητρόπολή Πάφου και δε βρήκα ούτε ένα μπαστούνι, την βρήκα ετοιμόρροπη», λέει συγκεκριμένα.

”Πούλησα ένα χωράφι μου και έκτισα 40 καταστήματα στην Πάφο και τα νοίκιαζα 100 λίρες το ένα και σιγά σιγά επιδιόρθωσα τη Μητρόπολη.

Έκτισα και το ξενοδοχείο Saint George και τη Χωροεπισκοπή. Είχα εισοδήματα και έκανα επενδύσεις», συμπληρώνει ο Αρχιεπίσκοπος.

“Αλλά η βουλιμία μας, μας έκανε να κτίσουμε και δεύτερο ξενοδοχείο. Μπήκαμε στα χρέη και μας βρήκε το κακό!”

Στη συνέχεια υποστηρίζει πως όσοι τον κατηγορούν για παράνομες πωλήσεις και χρηματοδοτήσεις, το κάνουν γιατί δεν τους έδωσε “τα πολλά” να πιάνουν μίζες!

Θεωρεί πως η Αρχιεπισκοπή πως είναι η μόνη που “στέκει” και όλοι οι μητροπολίτες του ζητούν χρήματα και τους δίνει.

Διεμηνύει επίσης πως εισπράττει σεβασμό από τον κόσμο, κι όσοι θέλουν να τον “καταφατσελλώσουν” ματαιοπονούν. Συγκρίνει τον εαυτό του με άλλους μητροπολίτες και προκαλεί τον κόσμο να παρατηρήσει πως συμπεριφέρονται στον κάθε έναν.

Ο διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας, το ΑΚΕΛ και οι Συνοδικοί που τους “σεκόνταραν” φταίνε για τα χάλια της οικονομίας μας λέει ο Αρχιεπίσκοπος.

Όλες οι επενδύσεις του, απέφεραν ετησίως κέρδη 9,5 εκατ. ευρώ τα οποία χάθηκαν.

Και εννοείται, πως φταίει κι ο Βγενόπουλος, υποστηρίζει στη συνέχεια.

“Ο Βγενόπουλος εδίαν τους ππαράν απόκοφτο τζαι συμφωνούσαν μαζί του τζαι εκάμαν την! Τον Βγενόπουλο εγώ τον έδιωξα από την Κύπρο, διαφορετικά θα έπαιρνε και την Ελληνική και την Τράπεζα Κύπρου!

Συγκεκριμένα του είπα τα εξής:

Kάτω τα χέρια από τις κυπριακές τράπεζες. Πήρες μια φτάνει! Μπορεί να έχεις χρήματα, παραπάνω από την Αρχιεπισκοπή αλλά εμείς έχουμε μια δύναμη που εσύ δεν μπορείς να αποκτήσεις, τη δύναμη του λαού. Αν βάλεις χέρι, στην Ελληνική και την Κύπρου, εμείς θα κάνουμε νέα τράπεζα και θα καλέσω το λαό να μη συνεργαστεί με τις παλιές. Θα έρθουν όλη με τη νέα και συ θα καταρρεύσεις.”

“Αυτά κάνει ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου”

Αποκαλύπτει επίσης πως έκανε προτάσεις στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη, για έργα που θα βοηθήσουν στην ανάκαμψη της οικονομίας που δε θεωρεί σωστό να δημοσιοποιήσει στην παρούσα φάση.

Keywords
Τυχαία Θέματα