Οι “58″ βάζουν το ΠΑΣΟΚ… στο ράφι – Χαμηλοί τόνοι από τον Βενιζέλο μετά το “ναυάγιο”

Η πρωτοβουλία των «58» αποφάσισε να μην συμμετάσχει στο ευρωψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ, με τον Γιάννη Βούλγαρη να ενημερώνει τηλεφωνικά τον Ευάγγελο Βενιζέλο γι’ αυτήν την απόφαση.

Οι ενστάσεις των «58» επικεντρώνονταν κυρίως στη συμμετοχή συγκεκριμένων προσώπων στο ευρωψηφοδέλτιο από πλευράς ΠΑΣΟΚ,

στον ορισμό επικεφαλής της προσπάθειας, καθώς και στην προβολή που θα είχαν οι υποψήφιοι από τα ΜΜΕ.

Μετά τις ευρωεκλογές οι «58» δεσμεύτηκαν να επανέλθουν στην προσπάθειά τους για τη συγκρότηση της ελληνικής «Ελιάς».

Τέλος ο κ. Βούλγαρης είπε στον κ. Βενιζέλο πως η κίνηση θα στηρίξει των ευρωψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ, παρά το γεγονός ότι δεν θα συμμετέχει σε αυτό, ενώ έγινε γνωστό πως οι “58″ θα συμμετάσχουν κανονικά στη συνδιάσκεψη για την κεντροαριστερά στις 8 και 9 Μαρτίου.

Ο κ. Βενιζέλος, πάντως σε δήλωσή του λίγο αργότερα κράτησε χαμηλούς τόνους. Ευχαρίστησε τους “58″ για τη συνεργασία και εξέφρασε την πεποίθηση πως η κίνηση θα παίξει σημαντικό ρόλο στις προσπάθειες της προοδευτικής Παράταξης και στο μέλλον.

«Χαίρομαι πραγματικά γιατί η συσπείρωση της ευρύτατης δημοκρατικής, προοδευτικής Παράταξης προχωρά και αποδίδει καρπούς. Αποδίδει καρπούς στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, αποδίδει καρπούς σε σωματεία, επιμελητήρια, συλλόγους, στον Δικηγορικό Σύλλογο.

Αλλά και στο επίπεδο των Ευρωεκλογών και του εκλογικού σχήματος έχουν γίνει πολύ μεγάλα βήματα. Έχουν συσπειρωθεί σε ένα ενιαίο ψηφοδέλτιο, στο όνομα του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος, κόμματα και κινήσεις.

Θέλω να ευχαριστήσω θερμά τους «58» ως ένα κίνημα και ρεύμα γνώμης, γιατί λειτούργησαν καταλυτικά, ενεργοποίησαν τις δυνάμεις που έχει η κοινωνία μας, δυνάμεις που θέλουν την συσπείρωση όλου αυτού του χώρου.

Φυσικά, ο ρόλος των «58» δεν είναι οργανωτικός, αλλά είναι κοντά μας πολιτικά, προγραμματικά, στη Συνδιάσκεψη που οργανώνουμε στις 8 και 9 Μαρτίου με τη συμμετοχή του Martin Schulz.

Είμαι βέβαιος ότι το αποτέλεσμα των εκλογών του Μαΐου -δημοτικών, περιφερειακών και ευρωπαϊκών- θα διαμορφώσει τις προϋποθέσεις για να παίξει η μεγάλη δημοκρατική, προοδευτική Παράταξη ένα καταλυτικό ρόλο. Και σε αυτή τη συνεχή προσπάθεια, ο ρόλος όλων των κομμάτων και κινήσεων, αλλά και του κινήματος γνώμης των «58» είναι και θα είναι πολύ σημαντικός».

Keywords
Τυχαία Θέματα