Μπουτάρης: Έχει ξεφτιλιστεί η ΔΕΘ ως οικονομικό γεγονός

Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης, μιλώντας στο MEGA υποστήριξε ότι η ΔΕΘ είναι πρωτίστως οικονομικό γεγονός, ενώ καυτηρίασε το γεγονός ότι Πρωθυπουργός θα κάτσει μόνο για λίγες ώρες στη Διεθνή Έκθεση.

Στη συνέχεια ο κ. Μπουτάρης εξέφρασε την απογοήτευσή του αναφορικά με την αντιμετώπιση της ΔΕΘ

σημειώνοντας ότι όλοι ήθελαν σε αυτήν “να μας χαϊδέψουν τα αυτιά”, όπως είπε χαρακτηριστικά. “Να κάνει τα εγκαίνια ο υπουργός Οικονομικών ή ο Μακεδονίας-Θράκης. Το γεγονός είναι οικονομικό κι όχι πολιτικό. Δεν είναι δυνατόν ο πρωθυπουργός να εγκαινιάζει και να φεύγει αμέσως χωρίς να δει τους δημάρχους. Να έρθει ο πρωθυπουργός ειδικά τώρα που την έχουν τσακίσει την τοπική αυτοδιοίκηση”, πρόσθεσε σχετικά.

Ο δήμαρχος της Θεσσαλονίκης τόνισε ότι 4.500 αστυνόμοι θα κινητοποιηθούν για την Έκθεση, προειδοποιώντας ότι είναι αφορμή για τους “μπαχαλάκηδες” -όπως αποκάλεσε- “να τα κάνουν λίμπα”. “Να σκεφτούμε πού μας οδηγεί το συλλαλητήριο, ποιους συγκινούν”, τόνισε.

Αναφερόμενος στην προσέλευση στη ΔΕΘ, ο κ. Μπουτάρης διευκρίνισε ότι πριν 11 χρόνια την επισκεπτόντουσαν 1,5 εκατομμύριο επισκέπτες, ενώ πέρυσι ήταν 100.000. “Δεν είπα ποτέ πως δεν θέλουμε πολιτικούς. Καλοδεχούμενος ο πρωθυπουργός και όποιος άλλος, αλλά το πρόβλημα είναι πως έχουν ξεφτιλίσει και το οικονομικό και το πολιτικό γεγονός. Έχουμε μια πόλη που στρατοκρατείται”, πρόσθεσε ο κ. Μπουτάρης.

Keywords
Τυχαία Θέματα