Μπαρνιέ: Μείωση δαπανών, όχι φόροι

Ο Γάλλος ευρωπαίος επίτροπος Μισέλ Μπαρνιέ δήλωσε σήμερα πως θεωρεί «απαραίτητο να παραμείνει η Γαλλία στην πορεία της μείωσης των ελλειμμάτων», ελαττώνοντας τις κρατικές δαπάνες χωρίς να αυξήσει τη φορολογία, έπειτα από την ανακοίνωση των Βρυξελλών ότι αναμένεται δημοσιονομικός εκτροχιασμός της χώρας το 2013 και 2014.

«Είναι άκρως απαραίτητο να διατηρήσει την ίδια πορεία της μείωσης των ελλειμμάτων, αρχίζοντας πρώτα απ’ όλα από την ίδια», σημειώνει στην ανακοίνωσή του ο επίτροπος Χρηματοοικονομικών

Υπηρεσιών.

Για τον πρώην υπουργό του δεξιού κόμματος UMP «η εξυγίανση των δημόσιων χρηματοοικονομικών περνά κατά προτεραιότητα από τη μείωση των δημοσίων δαπανών και όχι από μία αύξηση των φόρων».

«Επί πλέον, είναι αναγκαίο η Γαλλία να προβεί σε διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις προκειμένου να επανέλθει στην ανάπτυξη», προσθέτει ο ευρωπαίος επίτροπος, επικαλούμενος την έκθεση Γκαλουά για την ανταγωνιστικότητα, «η οποία θα πρέπει να εφαρμοσθεί στο σύνολό της», όπως ακριβώς κι η συμφωνία που πρόσφατα συνομολογήθηκε για την αγορά εργασίας.

«Όλες αυτές οι απαραίτητες και δύσκολες μεταρρυθμίσεις απαιτούν στο εσωτερικό της χώρας μου περισσότερη δημόσια συζήτηση και καλύτερο κοινωνικό διάλογο», υπογράμμισε ο Μπαρνιέ.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανακοίνωσε σήμερα τις χειμερινές οικονομικές προβλέψεις της, οι οποίες προβλέπουν ότι το δημόσιο έλλειμμα της Γαλλίας φέτος θα φθάσει το 3,7% του ΑΕΠ της και το 3,9% το 2014, μακράν του 3% που αξιώνουν οι Βρυξέλλες.

Keywords
Τυχαία Θέματα