Αύριο η στέψη του νέου βασιλιά της Ολλανδίας

Για πρώτη φορά από το 1890, η Ολλανδία ετοιμάζεται να αποκτήσει βασιλιά!

Αύριο, Μεγάλη Τρίτη, ο 46χρονος Βίλεμ-Αλεξάντερ θα στεφθεί βασιλιάς αφού θα διαδεχτεί τη μητέρα του Βεατρίκη (75 ετών) ύστερα από 33 χρόνια στο θρόνο.

Η Βεατρίκη είχε ανέβει στο θρόνο το 1980, διαδεχόμενη τη μητέρα της Τζουλιάνα. Εκείνη -με τη σειρά της- είχε διαδεχθεί τη δική της μητέρα Βιλελμίνη το 1948.

Το κόστος για την αυριανή τελετή στέψης, αναμένεται να φτάσει τα 5 εκατομμύρια ευρώ, ενώ έχουν σπεύσει στο Αμστερνταμ

πάνω από 800 χιλιάδες Ολλανδοί από διάφορες πόλεις, ενώ για το γεγονός έχουν κινητοποιηθεί 6.000 αστυνομικοί, καθώς στη χώρα θα βρεθούν γαλαζοαίματοι από όλο τον πλανήτη.

Ο νέος βασιλιάς της Ολλανδίας είναι πιλότος και ειδικός στη διαχείριση υδάτινων πόρων. Έχει τρεις κόρες με την Αργεντινή Μάξιμα Σορεγιέτα, της οποίας το παρελθόν δεν γέμιζε υπερηφάνεια ούτε τους συμπατριώτες της Αργεντινούς, ούτε όμως και τους Ολλανδούς, αφού ο πατέρας της, Χόρχε Σορεγιέτα, υπήρξε υπουργός Γεωργίας στη δικτατορία του Βιντέλα.

Σημειώνεται ότι οι γονείς της δεν προσεκλήθησαν στο γάμο του ζευγαριού, το 2002, ενώ υπήρξαν αντιδράσεις από κόμματα της Αντιπολίτευσης, όταν το ολλανδικό Κοινοβούλιο κλήθηκε να εγκρίνει το βασιλικό γάμο.

Ωστόσο αρκετά έχουν ακουστεί για τις οικονομικές συναλλαγές του ζεύγους. Το σπίτι και ο τρόπος που διέθεσαν κεφάλαια για να αγοράσουν ένα σπίτι στη Μοζαμβίκη προκάλεσε αντιδράσεις και στην Ολλανδία, με αποτέλεσμα η αγορά τελικά να ακυρωθεί.

Σύμφωνα με την εφημερίδα De Volkskrant, το ζευγάρι έχει αγοράσει ένα πολυτελέστατο συγκρότημα κατοικιών στο Κρανίδι της Πελοποννήσου, το οποίο κόστισε 4,5 εκατομμύρια ευρώ.

Keywords
Τυχαία Θέματα